Lansare Album Tenebres – Pain Eternal Rock’n’Iasi

Tenebres – Pentru prima data in Romania o trupa de black/gothic metal concerteaza alaturi de un cvartet si cor cu ocazia lansarii de album. Pe data de 29 octombrie incepand cu ora 19:00 sunteti asteptati in numar cat mai mare la lansarea de album “Pain Eternal”.

Concertul va avea loc  in cadrul festivalului Rock’n’Iasi la Casa De Cultura a Studentilor. Acesta este primul concert din cadrul turneului lor, numit Tour of the Dark Front.

INVITATI

Eternal Fire (Bucuresti) – Pentru prima data in Iasi.
Reformata incepand cu octombrie 2013, trupa Eternal Fire abordeaza stilul black metal melodic, cu influente simfonic si pagan.Primul material discografic – EP-ul Beyond Frozen Streams – a fost lansat in iunie 2015 si este format din patru piese reprezentative : Defiled Graves, Northmen and the Sea, Winter Darkness si My Will to the Stars.
Printre temele abordate: natura, mituri si credinte stravechi, ritualuri de trecere, trairi si sentimente, legende.

Subliminal Damage – Muzica creata de Subliminal Damage se incadreaza in aria metalului progresiv, piesele fiind consistente in schimbari de ritm, nu mai scurte de 7 minute, exprimand o atitudine de revolta asupra reprezentarilor realitatii cele mai des intalnite si mai puternic promovate precum: viata ta este consumul; esti in regula daca nu iesi din tipare; muncesti pentru tine nu pentru noi si religia iti dicteaza conduita. Fiecare membru are contributia sa in trupa, muzica si versurile fiind compuse colectiv, cu o nota de originalitate din partea fiecaruia.

Beauty and the Rat – alternative metal & more, trupa ieseana BATR au lansat acum un an albumul “Unborn” discul a fost inregistrat in cursul anului 2015 la Studioul de Baza din Iasi. Mixarea si masterizarea au fost realizate atat la Studioul de Baza, cat si la Blue Cat Studio din Bucuresti, in perioada 2015-2016, inginer de sunet si producator fiind Vladimir Ivanov. Conceptul artistic al albumului a fost realizat de trupa Beauty and the Rat, in colaborare cu graficiana Ema Popescu.
Albumul contine 13 piese in limba engleza, prin intermediul carora situatii mai mult sau mai putin inedite, ganduri, sentimente, dorinte, trairi intense din viata de zi cu zi a oricaruia dintre noi ajung la cel care asculta.

Hiraeth – o trupa de melodic death metal din Iasi, plina de energie care creeaza o atmosfera melancolica, sumbra dar care se imbina cu o velocitate si miscare in showurile lor. De asemenea, cei din Hiraeth vin cu o parte din materialul nou la care lucreaza, numai bun de pogo si moshala !

Tenebres a luat nastere in iarna lui 2015 din cenusa a trei trupe. Trupa si-a inchegat sound-ul in jurul sonoritatilor black, gothic si doom metal pe care le subliniaza cu ajutorul clapelor si a violoncelului. Trupa a mai concertat in Bucuresti,Sofia,Timisoara,Iasi si s-a bucurat de o primire calda din partea publicului cu ocazia primei editii OSTRING si festivaluri precum Artists of the Dark, Revolution Fest si Rock’n’Iasi Outdoor edition. Trupa anunta de asemenea un nou membru la clape Emanuel Filip din trupa God/Beauty and the rat.

Pain Eternal contine 9 piese si va fi lansat independent de catre trupa, in format CD si digital. Albumul a fost inregistrat in studioul trupei – Imperium Tenebrarum din Iasi, iar mixul, masterul cat si coperta de album au fost facute de catre Dorian Black, chitaristul formatiei.
In cadrul acestui an Tenebres au lansat si primul lor videoclip official ce poarta numele albumului.Videoclip care a atras atentia strainilor in special din Finlanda si Belgia unde au fost publicate mai multe detalii despre trupa. Pe siteurile de stiri Metalliluola si United Rock Nations.

Trupa va incepe din 2018 sa lucreze la un nou videoclip oficial si la o colaborare cu o orchestra intreaga (aproximativ 44 de instrumentisti) pentru un concert si mai grandios.

INFO

Casa de Cultura a Studentilor

Str. V. Conta 30, Iasi

www.facebook.com/CCSIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: