Lampioane tricolore in toata Tara

Lampioane tricolore vor fi lansate concomitent în peste 40 de orase de pe ambele maluri ale Prutului pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Flash-mob-urile organizate de filialele si asociatiile aderente Platformei unioniste Actiunea 2012 au drept obiectiv urgentarea realizării Unirii celor două state românesti, pe fondul noului context international extrem de favorabil.

La Iasi, filiala locala a Platformei unioniste Acțiunea 2012 va lansa 27 de lampione tricolore pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul care va avea loc joi, 27 martie, ora 19:00 în Piața Unirii.

În Bucuresti, sustinătorii reîntregirii nationale se vor prinde într-o horă a Unirii si vor lansa 27 de lampioane tricolore joi, 27 martie, la ora 19:00, în Piata Universitătii (zona la Fântână), pentru a semnala preambulul unitătii nationale.

Evenimente similare vor fi organizate în localitătile Alba-Iulia, Arad, Pitesti, Bacău,  Bălti , Botosani, Brăila, Bârlad, Brasov, Buzău, Călărasi, Resita, Cluj-Napoca, Chisinău, Galati, Giurgiu, Târgu-Jiu, Petrosani, Iasi, Drobeta Turnu Severin, Târgu-Mures, Nisporeni, Orhei, Bals, Ploiesti, Zalău, Sibiu, Suceava, Târgoviste, Timisoara, Tulcea, Râmnicu-Vâlcea, Vaslui, Adjud, Alesd, Craiova, Urziceni, Oradea, Bistrita, Petrosani, Piatra Neamt.

,,Semnalele pe care le primim tot mai des din partea populatiei din Republica Moldova indică în mod clar dorinta de a trăi demn într-un stat puternic, reîntregit. Considerăm că anii până la împlinirea visului tuturor românilor – Unirea Basarabiei cu tara-Mamă –  pot fi numărati pe degetele de la o mână”, a declarat co-presedintele Platformei unioniste Actiunea 2012, Mihai Nicolae.

INFO

www.actiunea2012.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Caravana ŠKODA la ERA Shopping Park

Noi provocări pentru Patricia Pop, prima femeie care traversează România cu tractorul

Scriu în culori – „Fă o copertă nouă cărții preferate!”

Expoziția „Chipuri și cămeși”

Scrie un comentariu: