”Lacul lebedelor” cu Ballet on Ice din Sankt Petersburg

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheată din Sankt Petersburg – nestemată din patrimoniul cultural al Rusiei si singurul balet profesionist pe gheată, din lume,-  ajunge la Bucuresti pentru un spectacol feeric, cu reprezentatia Lacul lebedelor, pe 18 ianuarie 2014.

Productia Lacul lebedelor este pusă în scenă de coregraful artist emerit al Rusiei Konstantin Rassadin, iar în ultimii 5 ani a fost prezentată pe cele mai prestigioase scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elvetia, Columbia si Argentina.

Faimosul libret, ce istoriseste povestea unor printese transformate în lebede de către un vrăjitor malefic, al cărui blestem poate fi spulberat doar de iubirea unui print, prinde viată pe scena patinoar si îmbină într-un mod unic muzica simfonică, gingăsia costumelor si măiestria balerinilor, pentru un spectacol unic.

Baletul pe Gheată din Sankt Petersburg va oferi publicului un show grandios si unic. Coregrafia clasică si spectacolul de cel mai înalt nivel sunt doar două dintre argumentele care recomandă acest show grandios.

Membrii Ansamblului din Sankt Petersburg vor vizita, după concert, deja celebrul hotel de gheată de la Lacul Bâlea si vor fi astfel promotori ai turismului românesc. Amintim că acest hotel este situat în Muntii Făgăras, la atitudinea de 2.034 metri, iar în interior temperatura nu trece de -4 grade Celsius, dar turistii primesc pături groase. Este primul hotel de acest fel din Europa de Est care oferă experienta vietii la Polul Nord si este mentionat într-un top al atractiilor turistice realizat de Lonely Planet, respectiv nominalizat de către Yahoo printre cele mai spectaculoase 7 hoteluri de gheată din lume. De asemenea, artistii vor vizita si Palatul Brukenthal din Avrig, supranumit „Edenul din Transilvania”.

Spectacolul pus în scenă de Baletul pe Gheată din Sankt Petersburg este singurul din lume în care baletul clasic se îmbină cu feeria spectacolului pe gheată. Baletul pe gheată din Sankt Petersburg aduce pentru a patra oară în fata publicului românesc transpunerea fidelă pe luciul scenei-patinoar a unui spectacol clasic de balet, cu decoruri, costume si balerini pregătiti în renumitele scoli de balet clasic din Rusia. Pentru acest spectacol, scena Sălii Palatului va fi acoperită cu 2500 de kg de gheată naturală.

Începând din 1995, Baletul pe Gheată din Sankt Petersburg aduce în fata publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet, transpuse pe geată. „Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul lebedelor” si „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, precum si „Cenusăreasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheată din Sankt Petersburg a sustinut peste 7000 de reprezentatii.

În decursul timpului corpul de balet a fost completat de figuri proeminente ale lumii patinajului artistic: perechea Ludmila Beloussova si  Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale si olimpice. Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial si european, Ludmila Smirnova – laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale si europene, sunt doar câtiva dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat strălucire spectacolelor Baletului pe Gheată din Sankt Petersburg. În prezent, nu mai putin de 20 de balerini din cadrul ansamblului detin titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia, pentru victoriile repurtate în competitii nationale si internationale de patinaj artistic.

Baletul pe Gheată din Sankt-Petersburg (fostul Ansamblu de Stat al Baletului pe Gheată din Leningrad) a fost fondat în 1967 de către remarcabilul coregraf Konstantin Boyarsky, descendent al renumitei scoli de balet clasic din St Petersburg, cel care a realizat pentru prima oară fuziunea dintre baletul clasic si patinajul artistic.

În prezent, baletul se află sub îndrumarea directorului artistic Konstantin Rassadin, Artist Emerit în Rusia si fost solist al celebrului balet Mariinsky. Co-fondator si Director Muzical al baletului este dirijorul Leo Korkhin, figură proeminentă a culturii rusesti, al cărui nume se leagă de celebra Orchestră Simfonică Academică a Societătii Filarmonice din Sankt Petersburg.

BILETE

  • Categoria 1 – 350 lei,
  • Categoria 2 – 300 lei,
  • Categoria 3 – 250 lei,
  • Categoria 4 – 200 lei,
  • Categoria 5– 150 lei,
  • Categoria 6 – 100 lei.

Biletele se găsesc în magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flanco, Diverta, Domo, Vodafone, Orange, Germanos, InMedio, Librăriile Humanitas, Cărturesti, Adevărul si Eminescu, la Palatul National al Copiilor, în oficiile Postei Române si online pe www.biletoo.rowww.blt.rowww.bilet.rowww.bilete.rowww.eventim.ro si  www.myticket.ro.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: