”Laborator” – expozitie de stiinta interactiva pentru copii

 

expo-laborator-2

Laborator este expoziția de știință interactivă special gândită pentru copiii cu vârste între 6 și 14 ani, un loc în care să îi atragem către știință, să îi motivăm să rămână în permanență curioși să descopere cât mai multe lucruri noi despre lumea înconjurătoare. Expoziția se desfășoară la Sala S.T.E.P. de lângă Centrul de Informare Turistică, Strada Piața Unirii, numărul 12, de marți până duminică până pe 7 februarie, în intervalul 10:00-18:00.

Conceptul Laboratorului pornește de la ideea că educația nonformală, experimentarea și jocul, asociate unei forme distractive de prezentare a informațiilor teoretice, le vor oferi vizitatorilor în primul rând experiențe educative, creative și antrenante, iar în al doilea rând le vor stimula pofta de cunoaștere și curiozitatea față de mediul înconjurător.

Conduși de ghizi special pregătiți copiii vor trece prin fiecare dintre cele trei zone ale exploziției. În zona de biologie vizitatorii vor afla curiozități despre corpul uman și vor analiza la microscop celule și corpuri din lumea vie, ca mai apoi în zona de chimie să observe și să înțelegă experimente și reacții surprinzătoare.

În zona de fizică cei mici vor vedea cum se formează fulgerele cu ajutorul generatorului Van de Graaff, vor învăța să calculeze timpul cu pendulul gravitațional, vor vedea cum zboară avioanele prin ilustrarea principiului Bernoulli, vor învăța să ridice greutăți cu ușurință cu ajutorul scripeților. De asemenea copiii vor putea înțelege principii și legi din fizică precum magnetismul, giroscopul, electricitatea sau roțile dințate.

laborator-1

INTRARE

Un tur ghidat durează aproximativ 50 de minute, acestea se desfășoară din oră în oră în intervalul 10:00-18:00 de marți până duminică. Pentru grupurile organizate mai mari de 15 copii biletul de participare este 12 lei, iar pentru participarea individuală biletul este 15 lei de persoană. Pentru rezervări puteți suna la 0766 59 56 55 sau trimite e-mail la rezervări@eventera.ro. Cadrele didactice care coordonează participarea grupurilor organizate la expoziția de știință interactivă – Laborator primesc adeverințe și diplome care să le ateste implicarea în activități educative extrașcolare.

INFO

Sala S.T.E.P.

Strada Piața Unirii, numărul 12, Iasi

www.eventera.ro

www.facebook.com/Laborator.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: