Laborator 2.0 te provoacă să descoperi știința prin intermediul simțurilor!

În perioada 1 martie – 30 aprilie 2018, alături de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Eventera organizează a doua expoziție de știință interactivă „Laborator” în sala de expoziții temporare a Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din Palatul Culturii Iași.

Într-o eră dedicată evoluției tehnologice, copiii simt de la vârste foarte mici presiunea și stresul vitezei. Pentru a ne regăsi echilibrul este nevoie să simplificăm lucrurile și să fim mai atenți la simțuri. Simțurile ne ajută să explorăm lumea înconjurătoare și să ne adaptăm acesteia, dar mai au un rol, acela de a da gust, culoare și echilibru vieții noastre. În „Laborator 2.0” ne deschidem simțurile pentru a explora știința, facem corelații, răspundem la întrebări și ne bucurăm de curiozitate, a noastră și a copiilor.

De pe 1 martie până pe 30 aprilie, din oră în oră în intervalul 10:00-17:00, vă invităm în Palatul Culturii din Iași să descoperiti știința prin intermediul simțurilor. În zona de biologie se va prezenta funcționarea organelor de simț și veti analiza pe baza unei instalații interactive cum funcționează creierul. Pentru că o mare parte din zona de biologie este dedicată testării simțurilor, veti vedea prin ochii altor oameni care au defecte de vedere, apoi prin ochii unei pisici sau chiar ai unei albine, veti testa simțul tactil prin cutii senzoriale, tot în jocuri senzoriale veti testa și simțurile olfactiv și pe cel auditiv.

După ce ati aflat despre modul în care simțurile ne ajută să ne adaptăm și să reacționăm în mediul în care trăim, călătoria senzorială în „Laborator 2.0” va continua cu zona de fizică. Aici veti explora fenomene din optică și acustică. Veti afla ce reprezintă undele electromagnetice ca mai apoi să va concentrati pe lumina vizibilă și să o treceti prin tot felul de fenomene: reflexie, refracție, dispersie sau polarizare. Aici veti face curcubeie, veti îmbina puzzle-uri cu oglinzi sau vom îndoi creioane în apă. Tot în zona de fizică vedeti invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică, dar și matematica prin Figurile lui Lissajous.

REZERVARE

Vizitele în „Laborator 2.0” se fac pe bază de rezervare la numărul de telefon 0766 704 668 sau pe adresa de e-mail rezervari@eventera.ro. Prețul unui bilet este 15 lei. Un grup poate avea maxim 35 de copii, iar profesorii coordonatori primesc adeverințe de participare.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: