„La vie d’Adèle” ruleaza si saptamana asta la ArtHouse Central

UPDATE: Filmul rulează și în perioada 9-15 decembrie 2013. Vezi aici programul de săptămâna aceasta de la ArtHouse Central Iași.

La vie d’Adèle, unul dintre cele mai constroversate filme ale momentului si câstigător al Palme D’Or 2013, rulează în această săptămână la Art House Central.

La vie d’Adèle este unul dintre cele mai controversate filme ale momentului, câstigător al Palme d’Or 2013 pentru cele două actrite din rolurile principale, dar si pentru regizor. Filmul tratează un subiect delicat pe care îl întâlnim destul de rar tratat în cinematografe: pasiunea două femei din medii sociale diferite – Adèle, o adolescentă în căutarea propriei identităti, si Emma, o femeia ajunsă aproape de maturitate.

Filmul este o adaptare după cartea “Le bleu est une couleur chaude”, de Julie Maroh. Scenariul începe cu Adèle (jucată de Adèle Exarchopoulos), o adolescentă de 15 ani care stie sigur două lucruri: că e fată, iar fetele ies cu băietii. Viata ei e pe cale să se schimbe în momentul în care o întâlneste pe Emma (Léa Seydoux), asta în ciuda opozitiei părintilor si a celor din jur.

Filmul a fost interzis în mai multe tări din cauza scenelor sexuale explicite între două femei. În Franta, pelicula este interzisă minorilor sub 12 ani, iar în Statele Unite limita de vârstă este de 17 ani.

BILETE

Costul unui bilet este 10 lei.

INFO

ArtHouse Central Iasi

Strada Palat, nr. 1, etaj 6, Moldova Mall, Iasi

facebook.com/ArtHouseCentralIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: