La Palas Mall, copiii pot experimenta prima lor calatorie in spatiu / 15-30 septembrie 2012

Timp de doua saptamani, Palas Mall ii invita pe copii sa descopere misterele Cosmosului si sa experimenteze viata in spatiu, prin intermediul unei expozitii interactive cu rol educativ, prezenta in premiera in nord-estul Romaniei. Evenimentul va avea loc in Atriumul Palas Mall, intre 15 si 30 septembrie 2012.

UPDATE: Au fost puse  biletele in vanzare pentru expozitia interactiva KIDS ON THE MOON! Copii sunt invitati sa experimenteze senzatiile unei calatorii pe luna in atrium Palas Mall. Biletele costa 10 lei, sunt disponibile la Centrele Info, iar vizitele au loc in fiecare zi, incepand de maine (15 septembrie 2012), la inceputul fiecarei ore, in intervalul 10-22.00. – Facebook Palas Iasi

„Kids on the Moon” reprezinta o incursiune fascinanta in lumea astronomiei, in cadrul careia, copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 10 ani se vor echipa in costume de astronaut si vor „calatori” pe Luna, vor vizita o baza spatiala, vor vedea cum arata o nava si un telescop spatial si vor afla numeroase informatii despre planete si alte corpuri ceresti. Intentia expozitiei este aceea de a dezvalui, intr-un mod practic si interactiv, o serie de pasi facuti de om si fantastica sa cucerire a spatiului, precum si sa dezvolte interesul copiilor, intr-un mod recreativ si pedagogic, fata de evolutiile tehnologice fundamentale.

Expozitia „Kids on the Moon” este impartita in trei zone distincte: zona culturala, cea terestra si una lunara. In primul areal, copiii vor invata despre primul om care a pus piciorul pe solul lunar, in ce an a facut acest lucru si numele navei sale spatiale, prin intermediul unor fotografii si al unei replici a costumului pe care l-a purtat Neil Armstrong. Zona terestra este punctul central al evenimentului, locul unde prichindeii vor merge in vizita la o baza spatiala si vor purta ochelari speciali pentru a experimenta, la nivel imaginar, vederea unui robot. In zona selenara, cei mici vor pasi intr-un modul spatial, vor simula efectul „mersului” pe Luna, vor „sari” spre stele si vor realiza o simulare spatiala.

Totodata, copiii vor putea vedea cum arata un telescop spatial si un costum de astronaut similar celui utilizat in celebrul program Apollo, vor vizita o expozitie cu 15 replici de nave spatiale si una cu fotografii tematice. Cupola Palas Mall va fi decorata cu o expozitie a planetelor care compun sistemul solar.

Cei care doresc sa surprinda in imagini incursiunea in lumea astrelor, se pot fotografia in decorul selenar special amenajat. Instantaneele sunt realizate de Nikon si vor putea fi gasite a doua zi, pe pagina Facebook Nikon.

In aventura lor in Cosmos, cei mici vor fi ghidati si informati de sase „astronauti de serviciu”, studenti la Facultatea de Geografie din Iasi. Accesul la expozitia interactiva se va face in grupuri organizate de cate 20-40 de copii, zilnic, la inceputul fiecarei ore, in intervalul 10.00 – 22.00, in baza unui bilet in valoare de 10 lei, achizitionat la Centrele Info Palas Mall, si a unei rezervari prealabile. Un tur complet are durata de circa 45-50 de minute.

La finalul calatoriei, cei mici vor primi gratuit de la Palas Mall „Diploma Micului Astronaut”.

Mai multe informatii despre expozitia „Kids on the Moon” se gasesc pe www.palasmall.ro.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: