La Noaptea Muzeelor 2016 veti putea vizita, in premiera, Muzeul Municipal

muzeul municipal

Sâmbătă seară pe 21 mai 2016, la Iași are loc o nouă ediție a celebrului eveniment “Noaptea Muzeelor”. Noaptea Muzeelor, tradiţională manifestare organizată în fiecare an pe continentul european, va reprezenta şi pentru ieşeni un bun prilej de a vizita obiectivele culturale din oraş.  În cadrul acestuia, Muzeul Municipal Iași va veni cu trei expoziții speciale temporare: „Colecționari Ieșeni”, „Personalități ieșene”, „Înființarea învățământului superior artistic la Iași”.

Mai multe detalii despre istoria Muzeului Municipal, a casei Burchi-Zmeu (actualul sediu al Muzeului) și despre expoziții descoperiți sâmbătă seara de la ora 19:30 la 1:00 (reprezentând ora ultimelor intrări) și de pe 22 mai până pe 29 mai, de la ora 16:00 la 20:00 (ultima intrare este la ora 19:00).

Imobilul ce  găzduieste Muzeul Municipal şi-a recâştigat valoarea istorică prin restaurare şi consolidare. Aflată iniţial într-o avansată stare de degradare, clădirea Burchi – Zmeu a trecut printr-o transformare majoră, iar acum, la final redă Iaşului un important monument, martor al istoriei oraşului. Prin intermediul proiectului s-au desfăşurat lucrări de consolidare a structurii şi de restaurare a clădirii pe o suprafaţă desfăşurată, etaj şi parter, de aproximativ 1000 de metri pătraţi.

S-a încercat si recuperarea patrimoniului Muzeului Municipal, instituţie ce a funcţionat în perioada interbelică avându-l la conducere pe reputatul istoric ieşean Gheorghe Ghibănescu. Înfiinţarea Muzeului Municipal în imobilul din strada Zmeu nr. 3  este rezultatul unui proiect european câştigat de Primăria ieşeană, cu o valoare totală de aproximativ 13 milioane lei, cea mai mare parte a fondurilor fiind susţinute de finanţarea nerambursabilă.

INFO

Muzeul Municipal Iasi

Str. Zmeu 3, Iasi

muzeis.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: