La Iași se lansează primul festival dedicat viei și vinului

Afis la Vie

Sâmbătă, 3 septembrie 2016, la Crama Gramma din Bârnova (Iași) va avea loc festivalul „La vie”. Dezvoltat de Oddity Events, „La vie” se concentrează pe crearea unei legături armonioase între cultura vinului și cea a muzicii și a artelor libere, construind astfel o experiență educativă și de agrement.

Publicul participant se va putea bucura de experiențe gastronomice, ateliere de cultura vinului și degustări, activități sportive și instalații artistice. Pe scenă vor concerta 7 trupe live, după cum urmează: Avantgarde, Anamaria Maranda & Easy Jazz Band, Andra Botez Live Band – Iași, Viorica Pintilie Trio, Cosmin Vaman, Alexandra Andrei & Trupa Spam, Big Tonez, Timpuri Noi, Silent Strike & Dan Basu, DJ Iulia. Nici publicul foarte tânăr nu este neglijat, organizatorii amenajând spații speciale pentru copii, cu activități diverse, educative și interactive.

Adrian Murariu, coordonator festival, a declarat „Suntem la 10 zile de festival și pare că avem alături o mare de susținători, câștigați printr-unul din evenimentele construite. Fie că e vorba de muzica ce va cânta pe scenă, de recomandarea noastră pentru atelierele de vin, de diversitatea produselor locale oferite de partenerii noștri, de spațiile pline de energie special amenajate pentru copii sau sport  sau pur și simplu de natură și efectele ei benefice, festivalul poate oferi câteva ore de timp liber de calitate oricărui participant. În septembrie, crama transformă strugurii în vin, iar festivalul transformă oamenii în fericire!

PREVIEW PARTY IN TIME OUT

Cei curioși să afle mai multe despre festival și vor să-și facă o imagine despre cum va fi pe 3 septembrie la Crama Gramma sunt invitați vineri, 26 august, la petrecerea de prezentare „Taquin –  tainele din vie”. Astfel, participanții de la petrecerea din Time Out (Iași) vor degusta vinuri, vor vizualiza Crama Gramma din VR, se vor fotografia cu tractorul Gramma și vor asculta muzică bună, iar organizatorii le vor prezenta festivalul. Intrarea la petrecere va fi gratuită.

BILETE

Biletul de intrare la festivalul „La Vie” costă 20 lei și poate fi procurat la locațiile partenere: Acaju, Cărturești, Cuib, La Bază, Meat Concept Store, Teatru Fix, The Box, The Trumpets, Time Out, VinClass, Vivid, Vivo. În ziua evenimentului, biletul va costa 35 lei. De asemenea, există bilete cu scopuri caritabile. Astfel, cei care doresc să susțină proiectele Casa SHARE sau Legumești, o pot face achiziționând bilete în valoare de 40 RON.

Copiii până în 12 ani beneficiază de intrare gratuită.

 

Evenimentul este organizat de Oddity Events, în parteneriat cu Crama Gramma, Camera Agricolă Județeană Iași, Primăria Comunei Bârnova și Asociația „Mai Bine”. Festivalul a pornit de la ideea punerii în valoare a potențialului vitivinicol din zonei Moldovei și de a oferi o alternativă culturală sănătoasă de petrecere a timpului liber la început de toamnă. Dacă ediția de anul acesta durează doar o zi, organizatorii promit 3 zile de experiențe senzoriale deosebite în anii următori.

INFO

Crama Gramma

Barnova, Iasi

E-mail: office@lavie.vin

www.facebook.com/vinoinvie

www.facebook.com/grammawines

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: