La finalul lui 2015, traficul de pe dispozitivele mobile va depăși traficul de pe PC

Infografic-eMAG_Dispozitive_mobile

Consumul de informații intră într-o nouă etapă în care trece de pe PC (desktop și laptop) pe dispozitivele mobile, iar această tendință se reflectă inclusiv în comerțul online, prin traficul în creștere de pe smartphone-uri și tablete. Astfel, la finalul lui 2014, datele arată că peste 30% din vizitatorii eMAG au venit de pe dispozitivele mobile, marcând o dublare față de anul precedent.

Telefonul a devenit, practic, dispozitivul cel mai apropiat de consumator, prin intermediul căruia acesta poate comanda tot: voce, date, foto, calendar, banca, muzica, distracție, cumpărăturile zilnice. Până la finalul anului 2015, ne așteptăm ca, pentru prima dată în istoria comerțului online românesc, traficul de pe telefon și tabletă să-l depășească pe cel de pe desktop. În termeni de vânzări, anticipăm că 30% din numărul total de comenzi va veni tot din dispozitivele mobile în anul care urmează”, spune Bogdan Axinia, vicepreședinte eMAG.

Înainte de a fi o sursă de comenzi, dispozitivele mobile reprezintă primul pas în experiența de informare și achiziție a clienților. În 2014, aproximativ 25% din comenzile primite de eMAG au inclus în procesul de decizie cel puțin o interacțiune cu smartphone-urile și tabletele.

Aplicația eMAG pentru Android și iOS

Vorbim despre un nou mod în care interacționăm cu clientul, mai simplu și personalizat. Experiența de utilizare este foarte importantă, deci punem accent pe viteza, simplitatea și calitatea interacțiunii. Clienții pot alcătui liste de produse favorite, pot ajunge rapid și în mai multe moduri la produsele dorite și au acces în orice moment la istoricul comenzilor și la alte date din cont. Aplicația va continua să se dezvolte, clienții vor vedea din ce în ce mai multe beneficii aduse de aplicația eMAG”, explică Bogdan Axinia.

eMAG a pus accent pe dezvoltarea zonei de mobile, cu echipă dedicată, din 2011, când a lansat versiunea de mobil a paginii. O echipă dedicată formată din product manageri, designeri, specialiști user experience, precum și o echipă de dezvoltatori PHP, iOS și Android au lucrat la aplicația eMAG.ro. În primul trimestru din 2015, aplicația va fi lansată și pentru eMAG Bulgaria și eMAG Ungaria.

Date relevante pentru segmentul mobile

Ponderea vizitelor de pe dispozitivele mobile are o tendință de creștere accelerată: dacă în 2013, aproximativ 16% din vizitele online pe eMAG.ro au venit de pe dispozitive mobile, în 2014 procentul s-a dublat și a urcat la 32%.

Peste 85% dintre utilizatorii care comandă online de pe telefoane și tablete au vârste cuprinse între 18 și 44 de ani, iar cei mai mulți, 40% dintre ei, comandă în timpul dimineții, de la 6:00 la 12:00.

Cele mai căutate produse de clienții care vin de pe mobile sunt jucării, copii&bebe (15,6%), electrocasnicele mici (9,7%), telefoanele mobile (8,6%), cărți (6,4%) și produsele de îngrijire personală (5,7%).

INFO

eMag

www.emag.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: