La Festivalul „Teodorenii” sărbătoarea genurilor literare continuă cu Ziua literaturii SF și Fantasy

teodorenii

Ziua a II-a a Festivalului „Teodorenii” se va desfășura sub genericul Ziua literaturii SF și Fantasy. La ora 13.00, cei mai importanți trei scriitori ai SF-ului românesc, Sebastian A. Corn, Michael Haulică și Dănuț Ungureanu vor fi prezenți la Sala de Festivități a Colegiului „C. Negruzzi” din Iași, unde vor purta un dialog cu tinerii, încercând să afle cum percep ei acest gen de literatură.

De la ora 16.00, la Muzeul Literaturii Române – Pod Pogor va avea loc lansarea romanului Biblia pierdută de Igor Bergler. Alături de autor va fi prezent Ovidiu Enculescu, directorul general al Grupului Editorial RAO. Cititorii sunt așteptați cu reduceri considerabile și cadouri.

De la ora 17.30, tot la Galeriile Pod Pogor va începe Ediția I a Convenției editorilor, creatorilor și traducătorilor de ficțiune de gen care reunește cei mai importanți scriitori, traducători și editori din sfera ficțiunii de gen, adică a literaturii fantasy, SF, policier, thriller: Lucian Dragoș Bogdan, Sebastian A. Corn, Dan Doboș, Constantin Dram, Ovidiu Enculescu, Shauki al Gareeb, Michael Haulică, Bogdan Hrib, Sorin Mocanu, Ana Nicolau, Diana Soare, Adina Speteanu, Dănuț Ungureanu, Horia Ursu, Lucia Verona.

Alte repere ale zilei:

  • 9.00-14.00 – Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași
    Biblioteca și publicul tânăr (Spații și servicii de petrecere a timpului liber) – ateliere profesionale (Bibliotecile-concept, Bibliotecarul și relațiile cu publicul, Soluții de reamenajare a spațiului Bibliotecii Județene Iași);
  • 11.00 – Filiala „Vasile Alecsandri” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași
    Concurs de arte vizuale cu tema „Ulița copilăriei” – elevii claselor I, Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași;
  • 14.00 – Biroul Împrumut pentru copii al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași
    „Casa bunicilor de pe ulița copilăriei” – adresa pentru întâlnirea interactivă cu elevii clasei a II-a A de la Școala „Carmen Sylva” și premierea lucrărilor plastice din expoziția Curcubeul din sipet;

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail: programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: