La doar 12 ani, Dor Geta Popescu a cucerit virful Elbrus

elbrus-geta-1

Sambata, 15 august 2015, ora locala 11,30, alpinista Dor Geta Popescu, in varsta de 12 ani si 2 luni, a realizat un nou record european de varsta prin atingerea varfului Elbrus, de 5647m.

Ascensiunea a avut loc pe o vreme nefavorabila, cu vant in rafale de 60 km/ora, ceata si o calitate
proasta a zapezii. Geta a reusit sa atinga varful impreuna cu membrii Altitude Expeditions Team,
cu totii determinati ca membra Federatiei Romane de Alpinism si Escalada sa realizeze o noua
performanta, a doua din acest an, dupa cea din Kilimanjaro.

Pentru mine a fost cea mai grea ascensiune de pana acum; vantul puternic si ceata m-au facut sa lupt cam 8 ore pentru atingerea varfului. Am fost foarte determinata pentru ca ratasem incercarea din expeditia de anul trecut si acum era ultimul sezon in care puteam stabili recordul european pe Elbrus.

Varful Elbrus face parte din lantul Caucaz, partea europeana a masivului si este de origine vulcanica; aceasta explica apartenenta sa, simultan, la Circuitul Seven Summits al celor mai inalte varfuri de pe fiecare continent si la Circuitul 7 Volcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent.

elbrus-geta-2

Pentru Dor Geta Popescu, reusita de pe Elbrus ii aduce in palmares al doile varf din Circuitul 7 Summits, dupa Kilimanjaro, si al treilea din Circuitul 7 Volcanoes dupa Damavand si Kilimanjaro.

Luni, 17 august, la ora 11,30, echipa ascensiunii de record a ajuns la Aeroportul Otopeni, via Istambul, iar Dor Geta Popescu ramane in Bucuresti pana joi, 20 august, cand incepe antrenamentele in Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor cu o ascensiune pe varful Moldoveanu din muntii Fagaras.

INFO

www.clubulmontanaltitudine.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: