Klaus Obermaier / Interactive Environments – Workshop

klaus-obermaier-workshop

INTERACTIVE ENVIRONMENTS este un workshop practic, care include și noțiuni teoretice, se desfășoară pe o durată de 3 zile și se adresează studenților și absolvenților din domeniile: arte vizuale (foto-video, design); artele spectacolului (regie, actorie, coregrafie); arhitectură.

KLAUS OBERMAIER / INTERACTIVE ENVIRONMENTS – WORKSHOP / 6 – 8 decembrie 2016, orele 11:00 – 13:30 / 14:30 – 17:00, Teatrul Național Iași – Sala “Teatru la Cub”.

INTERACTIVE ENVIRONMENTS este produs de FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală, Centrul Cultural German Iasi / Deutsches Kulturzentrum Iasi și Teatrul National “Vasile Alecsandri” Iasi, în cadrul “UnderAct – Program de Rezidențe Artistice” proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă, destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile neguvernamentale din Municipiul Iași.

KLAUS OBERMAIER este unul dintre cei mai renumiți artiști inter-media de pe scena internațională, regizor, coregraf, artist vizual, compozitor și profesor la Universitatea IUAV din Veneția, unde predă cursuri de regie şi new media. De asemenea, în calitate de specialist, susține cursuri și conferințe la o serie de instituții de învățământ de prestigiu, cum ar fi Universitatea Webster din Viena și Accademia Nazionale di Danza din Roma. În anul 2013, începe să predea și în România cursuri de arte interactive și performance, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

KLAUS OBERMAIER activează, de mai bine de două decenii, în domeniul artelor performative, new media, teatru, dans și muzică. Creația sa se remarcă prin viziunea artistică radicală și prin inovațiile tehnice propuse, bucurându-se de o largă apreciere din partea criticii și a publicului. Modalitățile sale inedite de lucru îmbină limbajele mediatice cu spectacolul în timp real, desființând astfel limitele clare dintre realitate și lumea virtuală, dintre corp și imagine.

Performance-urile şi proiectele sale inter-media sunt prezentate în festivaluri şi teatre importante din Europa, Asia, America de Nord şi de Sud şi Australia. Colaborează cu dansatori renumiți precum Chris Haring, Robert Tannion din cadrul unor companii precum Nederlands Dans Theater, DV8, S.O.A.P. Dance Theatre Frankfurt, și a compus pentru Kronos Quartet, German Chamber Philharmonics, Art Ensemble of Chicago, Balanescu Quartet, condus de cunoscutul musician de origine română Alexander Bălănescu. Din 2006, este membru al juriului Competiției Internaționale de Coregrafie “No Ballet”, organizată în Ludwigshafen/Rhein, Germania. http://www.exile.at/

INSCRIERE

Pentru participanții activi sunt 6 locuri disponibile. Aceștia trebuie să aibă obligatoriu un laptop propriu și să vorbească limba engleză. Pentru cei care doresc doar să asiste la workshop, accesul este nelimitat. Participarea este gratuită. Înscrierea participanților activi se va face în baza unei moțivații, care va conține numele, prenumele, domeniul de activitate, disponibilitatea de timp și max 15 rânduri în care să ne spuneți cât mai concis ce vă determină să participați la acest workshop. Documentul se va trimite pe adresa companiafapt@yahoo.com, până la data de 4 decembrie 2016. Selecția se va face în funcție de motivația și timpul disponibil.

“UnderAct – Program de rezidenţe artistice” este un proiect inițiat de Asociația Compania FaPt-Fabrica de Artă și Producție Teatrală, al cărui scop este îmbunătăţirea parcursului profesional al artiştilor, încurajarea inter/transdisciplinarității în artele contemporane, a mobilitatății artistice și a dialogului cultural. Programul se adresează artiștilor români și artiștilor străini cărora li se oferă oportunitatea de a cunoaște mediul cultural ieșean, de a interacționa cu artiști locali și de a realiza: producții artistice, workshop-uri, masterclass.

INFO

FaPt-Fabrica de Artă și Producție Teatrală

www.facebook.com/FaPt.Company

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: