Kindle Fire, mai mica si mult mai ieftina decit iPad

Kindle-Fire

Kindle Fire, tableta mai ieftina si mai mica decit IPad-ul

Amazon, cel mai mare retailer online la nivel mondial, a prezentat miercuri, 28 septembrie tableta PC Kindle Fire, pentru a concura bestseller-ul iPad al Apple cu un produs mai mic si la jumatate de pret, transmite Bloomberg.

Kindle Fire va avea un ecran de 7 inci si un pret de 199 de dolari, comparativ cu 499 de dolari pentru cel mai ieftin iPad, au declarat directori ai Amazon, potrivit Mediafax. Tableta, o versiune imbunatatita a e-reader-ului Kindle, va fi dotata cu software Android, a anuntat compania din Seattle.

Amazon va introduce si o versiune touch-screen pentru e-reader, numita Kindle Touch. Directorul general, Jeff Bezos, crede ca se poate folosi de dominatia Amazon in comertul electronic pentru a concura cu adevarat iPad, dupa ce tablete PC ale unor companii precum Hewlett-Packard si Research In Motion nu au avut succes.

Vinzarile de carti electronice, filme si muzica pentru acest aparat ar putea sa compenseze marja mai redusa de profit determinata de pretul mai mic, a declarat Brian Blair, analist la Wedge Partners din New York.

Clientii pot comanda noua tableta, precum si o versiune de baza a Kindle e-reader, la un pret de 79 de dolari. Doua noi aparate e-reader touch-screen vor fi la pretul de 99 de dolari, respectiv 149 de dolari (cu acces 3G wireless).
Cel mai ieftin e-reader Kindler va fi disponibil din 28 septembrie, tableta din 15 noiembrie, iar aparatele reader touch-screan din 21 noiembrie, a precizat compania.

Sursa: realitatea.net

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: