Kenny Rogers

Atunci cand spui country music, spui automat si numele sarbatoritului de astazi la Power Play, Kenny Rogers. Kenneth Donald Rogers s-a nascut pe 21 august 1938 in Houston, Texas, si a inceput sa cante la 17 ani, in timpul liceului, atunci cand a format cu un coleg de scoala un grup de doo-wop, intitulat “The Scholars”.

kenny rogers-the first edition

Kenny Rogers, alaturi de colegii din The First Edition.

Dupa o incercare nereusita de a se lansa pe cont propriu, Kenny a intrat intr-o trupa de jazz intitulata The Bobby Doyle Trio. Apoi, incercand sa se afirme la nivel national, a dat o proba pentru trupa de folk crestin New Christy Minstrels. A ramas in aceasta trupa pana in 1967 cand a luat jumatate din membrii grupului pentru a se lansa in country music. Trupa nou-formata a fost intitulata “The First Edition”. Dupa 9 ani de cantat cu acest grup, Kenny Rogers s-a decis sa cante solo si a strans hiturile lansate in prima sa perioada pe un “Greatest Hits” lansat in 1971. In 1975 i-a aparut primul album, Love Lifted Me, pe care criticii muzicali l-au considerat un pilon important in promovarea muzicii country.

In anii 70, Kenny Rogers a lansat nu mai putin de 6 albume, din care unul in colaborare cu legenda Dottie West. Hitul din 1977, “Lucille”, l-a relansat complet pe Kenny in randul vedetelor americane, ajungand number one in 12 tari. Discul a ajuns de platina, iar artistul a primit o multime de premii. Intre 1978 si 1980 a avut nu mai putin de 5 cantece de top 10 in State: “Love or Something Like It”, “The Gambler”, “She Believes in Me”, “You Decorated My Life” si “Coward of the County”.

Kenny Rogers a reusit sa sparga barierele dintre folk, pop si country cu stilul sau foarte usor de ascultat, cu piese super-fredonabile, si mai ales cu versurile sale inspirate din viata de zi cu zi a oamenilor obisnuiti. In anii 80 a aparut si in cateva filme de televiziune pentru coloana sonora a carora s-au folosit si piesele sale, iar look-ul sau a devenit o marca inregistrata facand si subiectul unui concurs “How To Look Like Kenny Rogers”. In 1983 a avut un alt cantec de top, “Island In The Stream”, cu Dolly Parton, iar in anii 90 a editat periodic albume cu care nu a mai reusit sa intre in topurile pop, dar a reusit sa le domine pe cele country.

kenny-rogers

In 1998 si-a lansat propria casa de discuri, Dreamcatcher Records, sub egida careia i-a aparut in acelasi an un album de colinde, devenit de aur: Christmas From The Heart. De atunci a concertat des si in Australia si Noua Zeelanda, devenite pentru el a doua casa deoarece acolo oamenii l-au primit cu multa caldura intotdeauna. Cel mai recent album al sau a fost lansat in 2010 si se numeste “The Love of God”, insa la Power Play astazi il vom asculta pe Kenny cu o piesa mai veche: “Lady”!

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: