Keith Haring: Street Art Boy | Art + Design

Artistul internațional Keith Haring a creat noi drumuri în legendara scenă artistică din anii 1980 din New York și a revoluționat lumile culturii pop și a artei. Acest film captivant, redat prin interviuri neauzite anterior și care realizează forma narativă a documentarului, este povestea definitorie a artistului, cu propriile sale cuvinte.

19:00 ━ Art+Design
Bld. Carol I 4 (în cadrul Habitat Proiect)
Subtitrare: limba engleză

Filmul prezintă și un acces fără precedent la arhivele Fundației Haring, capturând energia creativă din spatele celor mai cunoscute lucrări de artă din ultimii 50 de ani. Diagnosticat cu HIV în 1989, Keith Haring i-a cerut scriitorului și criticului de artă John Gruen să îi scrie biografia. Timp de cinci zile în vara aceluiași an, Keith i-a dezvăluit povestea vieții lui cu detalii intime și sincere, iar aceste interviuri sunt incluse în film. Prietenii cei mai apropiați ai lui Haring, familia și colaboratorii – de la o amorțită Pennsylvania a tinereții lui și până la cluburile gay mitice din New York – își împart întâlnirile dezvăluitoare cu artistul, atingând cu emoție subiectul crizei HIV/SIDA, care l-a transformat pe Keith Haring într-un simbol tragic.

REZERVARE

Intrare liberă. Rezervări aici: pretix.eu/riseout/keith-haring/. Conform legislației în vigoare, participarea la eveniment se va face cu respectarea măsurilor de igienă și distanțare fizică, precum și prin purtarea unei măști în interiorul locației.

Festivalul Iași Pride 2021 este organizat de Asociația Rise OUT, primul ONG dedicat comunității LGBTQ din Iași, și sponsorizat de Amazon, Accenture, Asociația MozaiQ, Cercul Donatorilor Bruxelles, cu sprijinul Showberry, Bad Unicorn, Câmp de maci, Acaju, Gist, CUIB, Gramma Wines, Merlin’s Vitamin Aqua, Subsign, WINK Public Multimedia și Radio Guerrilla.

INFO

Art + Design

Bd. Carol I nr. 4, cladirea Habitat Proiect, Iasi

www.facebook.com/artplusdesign.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: