Kampf / Perform Iasi

Titlul spectacolului, KAMPF, inseamna lupta, semnificand rivalitatea de toate zilele in vederea dobandirii unei pozitii mai favorabile. In aceasta lupta nu exista rasplata, numai stradania continua, cu care ne confruntam cu totii. Spectacolul, folosind limbajul teatral al dansului contemporan, prezinta intr-un mod creativ, jucaus silinta de fiecare zi a omului, vulnerabilitatea lui fata de jocurile de putere. Oricine poate fi umilit, uriasii pot deveni foarte slabi –  in viziunea regizorului toate acestea trebuie insa privite cu umor, ca un joc.

Produs de: Studio M; Regia: Fehér Ferenc; Coregrafie: Fehér Ferenc; Muzica si lumini: Kovácsovics Dávid; Scenograf: Bocskai Gyopár; Distributie: Bajkó László, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila

Trupa de teatru experimental si de miscare a fost infiintata in anul 2005, ca departament cu portofoliu de spectacole propriu al Ansamblului de Dansuri Háromszék din Sfantu Gheorghe. Trupa a fost transferata in structura organizatorica a Teatrului Tamási Áron in toamna anului 2010.

Preocuparea principala a trupei consta in explorarea mijloacelor de expresie ale teatrului prin determinarea elementelor tangentiale dintre teatrul cuvantului, teatrul-miscare si teatrul vizual, formulandu-si ca misiune primordiala introducerea dansului-contact in gandirea teatrala si coregrafica romana. Productiile atelierului includ atat spectacole experimentale, cat si adaptari inedite ale unor piese clasice ale dramaturgiei universale.

Ferenc Fehér este un regizor-coregraf de la Budapesta al mai multor spectacole care participa cu succes la festivaluri teatrale internationale din China pana in Venezuela. Stilul inedit al regizorului provine din combinarea expresiva a dansului freestyle si al miscarilor cunoscute din artele martiale. Spectacolul KAMPF este primul sau proiect pe scenele din Romania.

INFO

Uzina cu Teatru | TNI | www.teatrulnationaliasi.ro

Perform Iasi | www.performiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: