”Jurnalismul in era social media” – seminar sustinut de expertul american JOHN G. MASTRINI la Iasi

curs-jurnalism-iasi

Ambasada SUA are plăcerea să invite jurnaliștii din Iaşi şi judeţele învecinate la un seminar susţinut de jurnalistul american John G. Mastrini despre redefinirea jurnalismului în era reţelelor de socializare.

Seminarul, desfășurat în limba engleză, va analiza, pe baza celor mai recente studii şi evoluţii de pe piaţa mass media, rolul jurnalismului şi profilul jurnalistului în contextul noilor provocări digitale şi de comunicare.

Printre temele abordate se vor regăsi transformările determinate de utilizarea tot mai frecventă a telefoanelor inteligente atât de către public, cât şi de către comunicatori, verificarea veridicităţii informaţiilor şi identificarea falsurilor din mediul online, câştigarea încrederii publicului, rolul jurnalismului cetăţenesc şi gestionarea conţinutului.

În cei 32 de ani de carieră jurnalistică, John Gregory Mastrini a pus bazele mai multor proiecte inovatoare ale Agenţiei de ştiri Reuters, cum ar fi înfiinţarea primului serviciu de știri financiare locale într-o țară post-comunistă (fosta Cehoslovacie) sau a primului serviciu online de larg consum pentru videoclipurile Reuters.

După peste 20 de ani de activitate pentru Reuters/Thomson Reuters, John Gregory Mastrini se află acum la Praga, unde unde este Editorul Departamentului Multimedia la Radio Free Europe/Radio Liberty. De-a lungul timpului John G. Mastrini a susţinut cursuri de jurnalism, televiziune şi reţele sociale pentru colegii săi de la Reuters, dar şi, prin intermediul Fundației Thomson Reuters, pentru jurnalişti din Europa şi Asia.

Seminarul de la Iasi va avea loc după cum urmează:

Vineri, 7 octombrie – Iaşi, de la ora 09:00 la ora 12:00, American Corner, Biblioteca “Gh. Asachi” Iași, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 10. – Confirmările se primesc până miercuri, 5 octombrie, la adresa americancorneriasi@gmail.com.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail:  americancorneriasi@gmail.com

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

Marea Unire de la 1918. Proiectul unei generații

O noua intalnire a Clubului Amatorilor de Astronomie

Festivalul „Teodorenii”, Ediția a IV-a, 7-9 decembrie 2017

Conferința Confluențe româno-elene: „Cantacuzinii Moldovei”, susținută de cunoscutul istoric ieșean Sorin Iftimi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Program Cinema Ateneu: 23-29 aprilie 2018

O nouă competiție sportivă în Nord. Au început înscrierile la Crosul Nordului Teioasa Trail

Ilustratori in vitrina

De ziua lor, bibliotecarii se vor transforma în „Cărți vii”

Scrie un comentariu: