”Jurnalismul in era social media” – seminar sustinut de expertul american JOHN G. MASTRINI la Iasi

curs-jurnalism-iasi

Ambasada SUA are plăcerea să invite jurnaliștii din Iaşi şi judeţele învecinate la un seminar susţinut de jurnalistul american John G. Mastrini despre redefinirea jurnalismului în era reţelelor de socializare.

Seminarul, desfășurat în limba engleză, va analiza, pe baza celor mai recente studii şi evoluţii de pe piaţa mass media, rolul jurnalismului şi profilul jurnalistului în contextul noilor provocări digitale şi de comunicare.

Printre temele abordate se vor regăsi transformările determinate de utilizarea tot mai frecventă a telefoanelor inteligente atât de către public, cât şi de către comunicatori, verificarea veridicităţii informaţiilor şi identificarea falsurilor din mediul online, câştigarea încrederii publicului, rolul jurnalismului cetăţenesc şi gestionarea conţinutului.

În cei 32 de ani de carieră jurnalistică, John Gregory Mastrini a pus bazele mai multor proiecte inovatoare ale Agenţiei de ştiri Reuters, cum ar fi înfiinţarea primului serviciu de știri financiare locale într-o țară post-comunistă (fosta Cehoslovacie) sau a primului serviciu online de larg consum pentru videoclipurile Reuters.

După peste 20 de ani de activitate pentru Reuters/Thomson Reuters, John Gregory Mastrini se află acum la Praga, unde unde este Editorul Departamentului Multimedia la Radio Free Europe/Radio Liberty. De-a lungul timpului John G. Mastrini a susţinut cursuri de jurnalism, televiziune şi reţele sociale pentru colegii săi de la Reuters, dar şi, prin intermediul Fundației Thomson Reuters, pentru jurnalişti din Europa şi Asia.

Seminarul de la Iasi va avea loc după cum urmează:

Vineri, 7 octombrie – Iaşi, de la ora 09:00 la ora 12:00, American Corner, Biblioteca “Gh. Asachi” Iași, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 10. – Confirmările se primesc până miercuri, 5 octombrie, la adresa americancorneriasi@gmail.com.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail:  americancorneriasi@gmail.com

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

Festivalul Teodorenii 2016 – reperele primei zile

BiblioZen: „Acceptarea, iertarea și bucuria – Trei Daruri Magice”

Sesiuni de informare privind oportunitățile de studii universitare în Suedia

Biblio-Școala de Pietoni a intrat în cel de-al treilea an de existență

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Tenis de masă din preliminariile CE 2017, în direct la TVR

Gala Premiilor Oscar 2017 va fi difuzata de Digi24 si Digi Film

CMN „Moldova” sarbatoreste Unirea. Acces gratuit la cateva muzee iesene

”Ecouri din trecut” – expozitie de arta textila semnata Miruna Hasegan

Scrie un comentariu: