Jurnal Epistolar si Glas de carte – Dubla lansare de carte

Vă invităm să luați parte la lansarea cărților “Glas de carte” și “Jurnal Epistolar” (Editura Pamfilius), a autorului Dorel Ghemu, care va avea loc, Sâmbătă, 4 Mai, orele 11.00, în sala “Diotima” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași.

Invitați de onoare sunt Elena Leonte, publicist și editor de carte, scriitorii​ Valentin Talpalaru și Liviu Apetroaie. Pe lângă poezie (din portofoliul autorului), veți putea asculta și un microrecital muzical susținut de cvartetul “Essenza Quartet”. Moderatoarea evenimentului va fi doamna Irena Ioana Brodoceanu.

Profesorul Dorel Ghemu s-a născut pe 20 februarie 1951, în comuna Românești, jud. Iași. La vârsta de numai 9 ani suferă un accident în urma căruia este nevoit să-și urmeze pregătirea la Școala Specială pentru Nevăzători din Târgu Frumos. Cursurile liceale le face la Liceul Special pentru Nevăzători din Cluj-Napoca, pe atunci singurul liceu special pentru elevii cu deficiențe de vedere. În 1973 este admis la Facultatea de Filologie, secția română – italiană, a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, numărându-se printre cei mai studioși studenți ai promoției sale. După terminarea cursurilor universitare activează ca profesor la Școala Specială pentru Nevăzători din Târgu Frumos (în prezent Liceul Special Moldova).

​Primele poezii le scrie în timpul adolescenței, unele fiind publicate în Revista Viață nouă (Litera noastră în prezent) a Asociației Nevăzătorilor din România.

​În timpul anilor de studenție de la Iași își consolidează activitatea poetică, publicând poezii în revista Viața studențească și participând la mai multe concursuri de proză și de poezie organizate de Asociația Nevăzătorilor, obținând mai multe premii.

​Debutează editorial în aprilie 2001 cu volumul Primenire, volum revizuit și reeditat în 2016 la editura Pamfilius din Iași. În martie 2017 și în iulie, același an, îi apar, la aceeași editură, volumele De-ale vieți, Lumină și umbră, în 2018 apar volumele Ipostaze, Ca în oglindă, Jurnal epistolar, Glas de carte volume în care sunt inserate poezii ale maturității sale artistice.

INFO

Casa de Cultura ”Mihai Ursachi”

Adresa: Bd. Carol I, Parcul Copou, Iasi

Tel&Fax: 0332 110 954, 0232 267 547

Webwww.culturacopou.ro

PE ACEEASI TEMA:

Zilele Recoltei Editoriale 2021

Despre identitățile Chișinăului – lansare de carte la MNLR Iași

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Undeva, aproape | Teatrul din Stejar

Luna cadourilor literare la IFR Iași. Invitat: actorul Charles Gonzales

Concert de Crăciun | Ateneul National Iasi

STANKER Live | RocknRolla

Scrie un comentariu: