Juriul UNITER vine sa vada ”Printul fericit”

Joi, 6 februarie, de la ora 17.00, în sala mare a Teatrului “Luceafărul” publicul poate viziona o nouă reprezentatie a spectacolului “Printul fericit“ după Oscar Wilde. Realizat de o echipă de creatori de cinci stele (dramatizare: Daniela Magiaru, regia: Radu-Alexandru Nica, scenografia: Ioana Popescu, coregrafia: Florin Fieroiu, muzica: Vlaicu Golcea), spectacolul îi reuneste în distributie pe Dumitru Georgescu, Ioana Iordache, Beatrice Volbea, Adrian Diaconu,  Alex Iurascu, Ioana Corban, Minodora Lungu, George Cocos.


Regizorul Radu-Alexandru Nica a lucrat pentru prestigioase scene nationale si internationale, la Teatrul National “Radu Stanca“ Sibiu, Teatrul National Cluj Napoca, Teatrul Odeon Bucuresti etc., dar si în Germania si Statele Unite. Coregraful Florin Fieroiu si compozitorul Vlaicu Golcea sînt, de asemenea, implicati în numeroase proiecte internationale, fiind posesorii a nenumărate premii. Dumitru Georgescu, interpretul rolului Printul fericit, este cîstigător al premiului Cel mai bun actor la Gala Hop 2013.

Versiunea actuală a cunoscutei lucrări a lui Oscar Wilde este una foarte modernă, combinînd storytellingul cu imaginea scenică, efectele vizuale, sonore, muzica si coregrafia. Vestea despre calitatea artistică deosebită a spectacolului a făcut înconjurul tării, mai multe festivaluri manifestîndu-si interesul de a include productia Teatrului “Luceafărul” în programele lor oficiale.

La reprezentatia de joi si-au anuntat prezenta si membrii juriului UNITER de nominalizări, criticii de teatru Andreea Dumitru, Sebastian Vlad Popa si Ionut Sociu. Juriul UNITER are menirea de a viziona cele mai reusite productii teatrale ale anului 2013 si de a face nominalizări pentru categoriile cel mai bun spectacol, cea mai bună scenografie, cel mai bun actor, cea mai bună actrită, debut etc.

Prezenta celor trei critici la “Printul fericit“ este o reconfirmare a reusitei acestui spectacol a cărui premieră a avut loc în luna octombrie, în deschiderea celei de-a VI-a editii a Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tînăr (FITPT) Iasi.

INFO

www.luceafarul-theatre.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: