Jose Carreras la Bucuresti (GALERIE FOTO)

Celebrul tenor Jose Carreras a sustinut, vineri seara, pe scena Salii Palatului din Capitala un concert exceptional alaturi de invitatii sai speciali, soprana Natalia Kovalova si dirijorul David Gimenez care a condus Orchestra Radio din Bucuresti, reusind sa smulga ropote de aplauze şi sa ridice publicul in picioare aproape dupa fiecare reprezentatie

Jose Carreras - 25 mai 2012 (11)

La sfarsitul spectacolului, maestrul Jose Carreras si invitatii sai au fost rasplatiti cu buchete de flori si numeroase aplauze.

Concertul a debutat cu cateva minute intarziere fata de ora programata, in fata unei sali aproape pline, cu “Der Zigeunerbaron” de Johann Strauss al II-lea in interpretarea orchestrei, dupa care pe scena a urcat Jose Carreras, primit cu aplauze de publicul bucurestean. Prima arie interpretata de marele tenor a fost “L’ultima canzone” de Francesco Tosti, urmata de “Vurria” de Furio Rendine. Dupa cele doua momente sustinute de Jose Carreras pe scena a urcat soprana ucraineana Natalia Kovalova care a incantat publicul cu “Song of te moon” din “Rusalska” de Antonin Dvorak. Au urmat “Roso – pel teu amor” de Josep Ribas cantata de celebrul tenor, “Merce dilette amiche” din “I vespri siciliani” de Verdi si “Spartacus” de Aram Khachaturian, in interpretarea Nataliei Kovalova, respectiv a orchestrei.

Prima parte a spectacolului s-a incheiat cu “The impossible dream” din “Man of La Mancha” cantata de Jose Carreras, care a primit din partea unei spectatoare o planta in ghiveci. Marele tenor s-a aratat surprins de acest gest, insa a acceptat cadoul pe care l-a luat cu el in culise.

Dupa 20 de minute de pauza concertul a fost reluat cu ariile “Pecche” si “Passione” cantate de Carreras. Au urmat “Vissi d’arte” din “Tosca”, “Lamento di Frederico” din “L’Arlesiana” si “La Boda de Luis Alfonso. Intermedio”, care au fost interpretate, in ordine, de sporana ucraineana, Jose Carreras si Orchestra Radio.

Duetul Carreras-Kovalova pe “Duo y Jota” din “El Duo de la Africa” de Caballero a fost unul dintre cele mai impresionante momente ale spectacolului, publicul aplaudand minute in sir, care a continuat cu “Heia! Heia!” din “Die Csardausfurstin”, interpretata de Kovalova si “Core n’grato”, cantata de Carreras.

La final, datorita aplauzelor insistente ale publicului, programul a fost prelungit cu patru bisuri, ultimul fiind “Traviata” cantata in duet de Jose Carreras si Natalia Kovalova.

Biletele la concertul sustinut de Jose Carreras alaturi de soprana Natalia Kovalova si dirijorul David Gimenez au avut preţuri cuprinse intre 200 si 1.000 de lei.

Jose Carreras a mai incantat publicul roman in 2008, cand a sustinut un concert caritabil pe scena Salii Palatului din Bucuresti.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: