Joe Satriani, în premieră în România!

Îndelung aşteptat, legendarul Joe Satriani ajunge pentru prima dată la Bucureşti, pe 20 mai, ora 20.00, la Sala Palatului din Capitala, în cadrul turneului sau european din 2013.

joe satriani_romania

Chitarist de rock instrumental, Joe Satriani a devenit un nume sonor la nivel mondial odată cu albumul său din 1987, Surfing with the Alien. După 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizari la premiile Grammy si numeroase alte premii, Satriani continuă să fie adorat de fanii săi de pe întregul mapamond.

La începutul îndelungatei sale cariere, destinul lui Joe Satriani părea mai degrabă de profesor şi mentor decât de interpret. I-a avut elevi pe unii dintre cei mai importanţi chitarişti ai decadelor ‘80 si ‘90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows). Toţi aceşti muzicieni spun că “Satch” le-a fost de nenumărate ori sursă de inspiratie, iar fanii lor pot auzi influenta incredibilei expertize tehnice a lui Joe în interpretarea elevilor săi.

http://www.youtube.com/watch?v=79VZR1iBEg0

De la lansarea Surfing with the Alien, albumul care i-a adus succesul comercial şi l-a propulsat în lumina reflectoarelor, lucrurile s-au schimbat şi Satriani a fost votat încontinuu drept cel mai bun chitarist de către cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale din lume. Astfel, l-a însoţit pe Mick Jagger în primul său turneu solo internaţional, şi a cântat alături de Deep Purple în turneele în Japonia si Europa, cimentându-şi reputatia de virtuos al chitării.

În 2009, a facut echipă cu Sammy Hagar şi Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes internaţional, primind premii în SUA, Canada si Europa. Se adaugă recunoaşterea din partea revista Classic Rock drept cea mai buna formatie nouă a anului 2009.

În octombrie 2010, Joe şi-a lansat cel de-al 11lea album de studio Black Swans and Wormhole Wizards, apariţie umată de turnee în America de Nord si Europa. În paralel, în anul următor, al doilea album Chickenfoot a fost lansat cu critici excelente, şi a fost de asemenea urmat de un turneu european al trupei. Care a coincis cu vestea că Satriani înregistrează un album solo nou, a cărui lansare la nivel mondial e planificată prin intermediul casei de discuri Sony în luna mai a acestui an.

ACCES

Pe 20 mai, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00. Biletele sunt disponibile la preţurile de 250 lei, 200 lei, 160 lei, 130 lei şi 100 de lei, în functie de distanţa faţă de scenă. Pre-sale: până pe 27 ianuarie inclusiv, cumpărătorii au 10% discount la toate categoriile de bilete. Biletele pot fi cumparate online de pe eventim.ro

INFO

www.satriani.com

www.youtube.com/user/websatch

www.facebook.com/joesatriani

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: