”Jocul” de mobil Radiohead, o lume fantastica, frumoasa si explorabila

Radiohead a lansat o aplicatie mobila care le permite utilizatorilor sa descopere muzica de pe ultimul album calatorind intr-un spatiu fantastic, deschis explorarii.

Trupa a depasit limitarile impuse de formatul audio si a creat o experienta vizuala inedita, avand ca reper muzica lor. Realizata in colaborare cu Universal Everything, cu grafica semnata de Stanlkey Donwood – gratuita pentru paltformele iOS si Android – aplicatie este un fel de joc, bazat pe inregistrarile de studio pentru albumul din 2011, King of Limbs – in special, prima piesa, Bloom.

Chiar daca poti sa-l numesti joc, totusi, aplicatia poate fi categorisita mai mult ca fiind intr-o zona a experimentarii. Pornesti de la un calendar lunar, fiecare zi a lunii iti ofera o experienta diferita, cu elemente care se schimba permanent: vreme, paleta de culori, fazele lunii, creaturile care populeaza spatiul si, bineinteles, fundalul sonor..

Muzica, in sine, este stranie si hipnotica. Trupa a modificat tema principala din piesa  Bloom, a mixat diversele teme muzicale, rezultatul fiind  alte zeci de variante sonore. ”Trunchiul” sonor pentru fiecare mediu din PolyFauna este format din patru astfel de ”fire” muzicale, ceea ce insemna ca nu exista doua lumi care sa fie ilustrate sonorla fel.

Calatoria sonora si vizuala nu are un scop in sine. Pur si simplu, iti ofera posibilitatea de a explora o lumea imaginata de creatori. Pentru asta, se face uz de accelerometrul telefonului, care devine un fel de fereastra spre lumea din PolyFauna. Pentru a privi in jur, trebuie sa muti fizic telefonul in spatiu. Pozitia privitorului se misca constant inainte, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la avansarea in spatiul jocului, trebuie doar sa privesti. Buclele si linii schitate pe ecran devin creaturi plutitoare fabuloase, locuitori ai acestui spatiu virtual.

Daca aveti nevoie de un scop, puteti urmari punctul rosu care pluteste in spatiu. Cand ajungeti la el, transforma lumea din jurul vostru, dand nastere unei noi lumi, asa ca puteti petrece mai mult sau mai putin timp intr-o lume, dupa cum va place.

Rezultatul este minunat, ciudat – un mod fascinant de a experimenta muzica Radiohead. PolyFauna poate fi instalata din Google Play si App Store.

Sursa: cnet.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: