Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti”

Afis_JIMC_2015_designer_Bog

După Bucharest International Jazz Competition lansat în noiembrie, EUROPAfest 2015 anunță al doilea eveniment – Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti”.

Eveniment cu tradiție de 22 de ani, Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti” este unul dintre programele de succes ale jmEvents și cel mai prestigios concurs internațional de muzică clasică derulat în România. Misiunea sa este de a descoperi, a premia și a promova valorile noii generații a muzicii clasice, de a sprijini tinerii artiști în construirea unei cariere de succes și de a oferi o platformă de dialog multicultural, care încurajează performanța.

Organizat anual din 1994, concursul include alternativ diferite discipline – pian, vioară, flaut, clarinet, compoziție. Anul 2015 este anul vioarei și promite experiențe multisenzoriale și întâlniri încărcate de emoție cu artiștii noii generații. Între 16 și 23 mai, violoniști din întreaga lume vor concura pentru premii de 10.000 EUR.

Juriul concursului cuprinde experți internaționali, recunoscuți în domeniu, cu o mare experiență în identificarea și educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.

Alături de competiție, evenimentul include ateliere de măiestrie muzicală sub conducerea unor artiști și profesori de la academii europene de prestigiu.

Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti” este un eveniment de ținută, care s-a remarcat în peisajul cultural autohton și internațional prin calitatea muzicală prezentată, prin numărul record de participanți, dar și datorită carierelor de succes și recunoașterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureații săi – Remus Azoiței, în prezent Prof. la Royal Academy of Music in London, Alexandru Tomescu, câștigătorul viorii Stradivarius, Rita Meier – solistă a Operei Zurich, fiind doar câteva exemple în acest sens.

INSCRIERE

În prezent, câștigătorii sunt incluși cu prioritate în programele naționale și internaționale derulate de jmEvents – Turneul Laureaților, PROMS – Jazz & Classic, EUROPAfest Summer Edition, Summer Music Academy Sinaia.

Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos încurajează apropierea tinerilor români de cultură, în cadrul evenimentului permițându-se studenților și elevilor accesul liber la manifestări, în limita locurilor disponibile, dar și prin implicarea unui număr de 30 – 40 tineri voluntari în derularea evenimentului.
Inscrierile sunt deschise până la 1 martie 2015. Cei interesați pot afla mai multe informații pe site-ul organizatorilor www.jmEvents.ro .

INFO

Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti”

Telefon: +40 720 31 61 62

E-mail: office@jmEvents.ro

Web: www.jmEvents.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: