Jazz-ul reinventat al formației Junetrip pică la FiX pentru publicul ieșean pe 23 martie

Brain Events îi prezintă publicului ieșean sâmbătă, 23 martie, la Teatru Fix, pe cei care au adus împreună improvizația și jazz-ul, dar mai presus și mai curând de acestea, vocea și chitara: duo-ul clujean Junetrip. Cei doi cântă pentru prima dată la Iași în această formulă, eveniment incepand cu ora 22.00 iar dupa concert seara va continua cu un after-party alaturi de VATT.

Jazz-ul reinventat al formației Junetrip pică la FiX pentru publicul ieșean pe 23 martie afis iasi www.iasifun.ro

DESPRE

Junetrip înseamnă (în componența actuală) Cristina Moraru (voce, kazoo) și Cristian Ciceu (chitară, percuție, manipulare electronică a sunetelor). Sunt doi cântăreți de jazz, funk, world music, blues, post-rock, ce stârnesc publicul și îi multiplică reacțiile, din 2010. Istoria trupei începe, totuși, în 2007, când Cristian fonda cvintetul de jazz instrumental din Cluj Napoca ce o avea și pe atunci în componență, însă nu și în prim plan pe Cristina. 3 ani de descoperiri și reinventări au condus spre momentul în care cei doi membri ai trupei au reușit să identifice împreună componența menită pentru Junetrip.

În anul 2011 formația a lansat primul demo, în prezent planurile celor doi muzicieni având la bază lansarea primului lor album, material deja înregistrat și pregătit pentru ieșirea pe piață. Prezența pe scenele unora dintre cele mai mari festivaluri de la noi din țară (FânFest Roșia Montană, Peninsula, Samfest Jazz Festival) le certifică valoarea și le crește publicul de la an la an, pentru moment la nivel national, însă la dimensiuni artistice ce depășesc granițele României.

Izvoarele nesfârșite de inspirație vin din inima trupei, dar și din rețetele altor grupuri/nume care de-a lungul timpului au scris istorii: de la Jimi Hendrix, Miles Davis, Herbie Hancock, Funkadelic, până la cele ce încă își completează biografiile deloc modeste: Nouvelle Vague, Pram, Bjork, sau surorile Cocorosie. Rezultatul îmbinării perfecte a jazzului cu nuanțe de blues sau pop, dar și cu momente de improvizație, mereu neașteptate și surprinzătoare, este un spectacol de sunete și senzații ce nu lasă publicul să se detașeze pentru o clipă de ceea ce se întâmplă pe scenă.

Noul playlist live pregătit de formație pentru viitoarele concerte pe care le va susține în fața fanilor ia naștere sub ochii acestora, pe viu, prin clipe de improvizație muzicală ce depășesc și înșeală previzibilul. Pe 23 martie, fanii muzicii bune au ocazia să experimenteze pentru prima dată în Iași senzațiile și emoțiile povestite și confirmate de cei care i-au văzut deja pe Junetrip în concert.

BILET

Intrarea : 15 lei

RECOMANDĂRI

Evenimentul pe Facebook:

www.facebook.com/events/573402082678076

INFO

  • Junetrip în online și social media:

www.junetrip.ro

www.facebook.com/pages/junetrip/135484219797419

  • Pentru detalii suplimentare, contactați

razvan.scurtu@gmail.com

Tel: 0745.536.984

Rezervări: www.teatrufix.ro, 0743 915868

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: