Jazz in Copou cu Cătălin și Alex Huţanu @Meru Iasi

Sunteti invitati la o noua editie J a z z în C o p o u Joi,  16 martie, ora 21:00 la Meru _ Iași. Este joi, este Jazz în Copou cu: Cătălin Huţanu – P i a n si Alex Jaxx – S a x o f o n.

C ă t ă l i n și A l e x Huţanu (Alex Jaxx) provin dintr-o familie cu tradiție în muzică. În timp ce Cătălin absolvea liceul cu profil mate-fizică, (urmând apoi Facultatea de Filosofie) Alex își reprezenta școala la olimpiadele școlare la clarinet și teorie muzicală.

După o perioadă de căutari, Cătălin a intrat la Conservator, optând pentru secția Compoziție Jazz, instrumentul pian. În anul 2007, când Alex era încă elev, călcau pentru prima dată pe cea mai mare s c e n ă de jazz din România – “S i b i u Jazz Festival”- în cadrul Galelor Studențești de Jazz. Cătălin a câștigat atunci primul său premiu pentru compoziție.

Așa a început cariera de jazz a celor doi frați, saxofonistul căpătând mai târziu numele de scena < Alex Jaxx >. La același concurs, în 2008, Cătălin a obținut p r e m i u l pentru cel mai bun instrumentist (pian) , Alex urmând să primească același titlu în 2009, atunci când au câștigat, împreună cu trupa, și Trofeul Festivalului.

A urmat în 2010 premiul pentru „Cea mai bună trupă” în cadrul Festivalului Internațional de Jazz de la Târgu-Mureș. Tot în 2010, după ce au concertat în Pia]a Mică în cadrul Sibiu Jazz Festival în formula „Funk Factory”, au fost n o m i n a l i z a ț i la Gala Premiilor Jazz România.

Au avut apoi, alături de noul proiect jazz „C.A.L.I. Quartet”, câteva r e a l i z ă r i importante: „Trofeul Concursului Sibiu Jazz Festival 2014”, premiile „Revelația Anului 2014” și „Confirmarea Anului 2015” la Galele Jazz România , „Trofeul Concursului Internațional Jazz in the Park”, Cluj 2016 și Premiul pentru „Cea mai bună formație” la Festivalul Internațional Johnny Răducanu 2016.

Amândoi subscriu definiției dată de Herbie H a n c o c k: ”J a z z is about walking together and and respect each other”.

REZERVARE

Suport : 10 lei de`amorul artei. Rezervări 0332 401 312[concertul începe la ora 9, de aceea vă rugăm să veniți cu 30/45 minute înainte de începerea lui deoarece rezervările se vor anula la ora 8.30 pentru a avea timp să reorganizăm eventualele locurile rămase disponibile]

J a z z  în  C o p o u promovează muzica jazz în spațiul Meru. Prin acest proiect susținem jazz-ul românesc și străin, invităm tinerii debutanți în jazz și artiștii consacrați și reunim iubitorii de muzică jazz.

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi

PE ACEEASI TEMA:

Autumn Jazz Night @Cafe Society

Jazz in Copou – Summer Edition

4yM Jazz în Copou

Jazz în Copou 4 years old @Meru

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: