Jazz in Copou cu Cătălin și Alex Huţanu @Meru Iasi

Sunteti invitati la o noua editie J a z z în C o p o u Joi,  16 martie, ora 21:00 la Meru _ Iași. Este joi, este Jazz în Copou cu: Cătălin Huţanu – P i a n si Alex Jaxx – S a x o f o n.

C ă t ă l i n și A l e x Huţanu (Alex Jaxx) provin dintr-o familie cu tradiție în muzică. În timp ce Cătălin absolvea liceul cu profil mate-fizică, (urmând apoi Facultatea de Filosofie) Alex își reprezenta școala la olimpiadele școlare la clarinet și teorie muzicală.

După o perioadă de căutari, Cătălin a intrat la Conservator, optând pentru secția Compoziție Jazz, instrumentul pian. În anul 2007, când Alex era încă elev, călcau pentru prima dată pe cea mai mare s c e n ă de jazz din România – “S i b i u Jazz Festival”- în cadrul Galelor Studențești de Jazz. Cătălin a câștigat atunci primul său premiu pentru compoziție.

Așa a început cariera de jazz a celor doi frați, saxofonistul căpătând mai târziu numele de scena < Alex Jaxx >. La același concurs, în 2008, Cătălin a obținut p r e m i u l pentru cel mai bun instrumentist (pian) , Alex urmând să primească același titlu în 2009, atunci când au câștigat, împreună cu trupa, și Trofeul Festivalului.

A urmat în 2010 premiul pentru „Cea mai bună trupă” în cadrul Festivalului Internațional de Jazz de la Târgu-Mureș. Tot în 2010, după ce au concertat în Pia]a Mică în cadrul Sibiu Jazz Festival în formula „Funk Factory”, au fost n o m i n a l i z a ț i la Gala Premiilor Jazz România.

Au avut apoi, alături de noul proiect jazz „C.A.L.I. Quartet”, câteva r e a l i z ă r i importante: „Trofeul Concursului Sibiu Jazz Festival 2014”, premiile „Revelația Anului 2014” și „Confirmarea Anului 2015” la Galele Jazz România , „Trofeul Concursului Internațional Jazz in the Park”, Cluj 2016 și Premiul pentru „Cea mai bună formație” la Festivalul Internațional Johnny Răducanu 2016.

Amândoi subscriu definiției dată de Herbie H a n c o c k: ”J a z z is about walking together and and respect each other”.

REZERVARE

Suport : 10 lei de`amorul artei. Rezervări 0332 401 312[concertul începe la ora 9, de aceea vă rugăm să veniți cu 30/45 minute înainte de începerea lui deoarece rezervările se vor anula la ora 8.30 pentru a avea timp să reorganizăm eventualele locurile rămase disponibile]

J a z z  în  C o p o u promovează muzica jazz în spațiul Meru. Prin acest proiect susținem jazz-ul românesc și străin, invităm tinerii debutanți în jazz și artiștii consacrați și reunim iubitorii de muzică jazz.

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: