Jazz for Souls cu Luiza Zan si Iulian Pavalescu. In deschidere: Andra Botez

Sub sloganul „Jazz up your night”, evenimentul „Jazz for Souls” își propune să transforme seara de 25 Mai 2018 într-un tribut adus sonorităților luxuriante și cosmopolite ale muzicii jazz, în Sala Mare a Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul”.

Jazz for souls – aduce in premiera la Iasi proiectul muzical “Affrodizy” semnat de Luiza Zan si Iulian Pavalescu. Un concert-experiment, în care doi muzicieni, doi prieteni, își propun să testeze optimismul publicului, încrederea acestuia într-o lume lipsită de griji, cel puțin pentru câteva zeci de minute și, mai ales, predispoziția către buna dispoziție a acestuia.

Născut din dorința de a colora puțin peisajul din jazz-ul autohton cu nuanțe calde și vesele, ”Affrodizy” este un proiect născocit de cunoscuta cântăreață/compozitoare Luiza Zan, împreună cu chitaristul Iulian Pavelescu.

Prieteni și colegi încă din timpul facultății, cei doi muzicieni au cântat împreună pe scena festivalului Gărâna în 2003 și și-au propus să reînvie acum pe scenă atmosfera plină de entuziasm, optimism și emoție creatoare, specifică vârstei absolvenței. În ton cu planul ticluit, repertoriul propus este unul dinamic, de sorginte afro/jazz/funk/soul, presărat cu momente în care publicul însuși va prelua bagheta de dirijor și va dicta mersul lucrurilor.

Luiza Zan a câștigat în ultimii ani importante premii în România și la nivel internațional. Repertoriul ei include mai multe genuri muzicale, de la new jazz, inspirată din Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Kurt Elling, Dianne Reeves și chiar Nat King Cole; la soul&funk, inpirată de Aretha Franklin, Chaka Khan, Erykah Badu; cât și hip-hop și R&B inpirată de D’Angelo, Angie Stone, Bilal.

Mai puțin cunoscut este faptul că Luiza a compus coloana sonoră pentru filmele Carambole, The Happy Circus și Maria (nominalizat la categoria Cel mai bun film documentar la Festivalul de Film de la Locarno, în 2013), ca și muzica originală pentru spectacolul Năpasta, în regia lui Radu Afrim.

Andra Botez, o voce sensibila dar plina de forta, e artistul iesean care s-a alaturat proiectului Jazz for souls! Abia asteptam sa o auzim pe 25 mai la Sala Mare a Teatrului Luceafarul!

BILETE

Biletele sunt disponibile spre vânzare!! Sunteti asteptati la Centrul Comercial Carrefour Felicia, după următorul program: Joi-Vineri: 16:00 – 20:00; Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 14:00. Pentru detalii, rezervări și achiziții în afara programului, vă stă la dispoziție numărul de telefon: 0751915234.

INFO

www.facebook.com/JazzForSouls

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: