Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu la Sala Palatului

New2006_Jan Garbarek_seating_with_horn

Twin Arts în parteneriat cu Ambasada Regală a Norvegiei în România prezintă: Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu în concert la Sala Palatului! Legendarul saxofonist norvegian concertează în București pe 18 Noiembrie 2013, ora 20.00.

Muzicianul va fi acompaniat  de Trilok Gurtu ( tobe) Rainer Brüninghaus ( pian) și Yuri Daniel (bass).

Jan Garbarek (n.1947 Norvegia) este unul dintre cei mai apreciați și prolifici saxofoniști contemporani, discografia sa cuprinzând 30 de albume lansate pe parcursul a peste 40 de ani de carieră la reputata Casa de Discuri ECM Record.

În 1994 albumul său Officium a avut vânzări record pentru ECM, iar în 2005 discul In Praise of Dreams a fost nominalizat la premiile Grammy. Din anul 1999 este Cavaler Gradul I al Ordinului Sf. Olav, distincție acordată de către Casa Regala a Norvegiei.

Jan Garbarek apare ca invitat pe mai mult de 40 de discuri ale unor mari muzicieni precum Keith Jarret; David Darling; Manu Katché; Ralph Towner; Gary Peacock; Eberhard Weber; Miroslav Vitous și lista continuă cu nume la fel de celebre.

Muzica lui Garbarek transcende genurile, creația sa fiind o misterioasă poezie sonoră  inspirată de natură și folclorul nordic. Piesele  pendulează între jazz-ul ambiental, world music și  chiar muzica clasică, concertele sale purtând audiența într-o lume magică a armoniei și contemplației.

http://www.youtube.com/watch?v=8A6EI_-eJjw

Trilok Gurtu (n. 1951 India) este  unul dintre cei mai inovativi și spectaculoși percuționiști ce pot fi văzuți pe scenă în acest moment. Gurtu și-a început cariera în anii ’70, având la activ  peste 30 de albume în discografie.

Colaborările sale se leagă de numele unor  importanți artiști ca John McLaughlin; Neneh Cherry; Dave Holland; Annie Lennox și mulți alții. Este câștigătorul a  numeroase și prestigioase premii: Best Overall Percussionist – DRUM! Magazine, 1999; Best Percussionist și Down Beat’s Critics Poll in anii 1994, 1995, 1996, 1999, 2000, 2001 si 2002.

Rainer Brüninghaus (n.1949 Germania) este un talentat compozitor și pianist care și-a început cariera în anii ’70. Împreună cu Eberhard Weber și Charlie Mariano formează în 1975 grupul Colours. Din 1988 cântă cu Jan Garbarek.

Yuri Daniel (n.1966 Brazilia) a studiat basul în Portugalia la Jazz School of the Hot Club în anii ’80, colaborand cu nume cunoscute ale scenei portugheze și nu numai: Rui Veloso, Dulce Pontes, Sérgio Godinho, José Mário Branco, Resistência, Amélia Muge, Paulo Moura, Cliff Korman, Rick Lathan, John Stubblefield.

BILETE

Accesul în sală se face de la ora 19.00. Concertul începe la ora 20’00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Înregistrările video sunt interzise pe toată durata concertului.

Biletele pentru acest eveniment se pun în vânzare la  următoarele prețuri:

  • Categoria I-290 de lei;
  • Categoria II- 250 de lei;
  • Categoria III- 200 de lei;
  • Categoria IV-140 de lei;
  • Categoria V-95 de lei.

Biletele se găsesc  în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Carturești și Humanitas) și online pe www.eventim.ro.

INFO

www.twinarts.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: