Jamie Oliver si peste 1 milion de copii din intreaga lume dau astazi un semnal de alarma

Astăzi sărbătorim Food Revolution Day, o campanie marca Jamie Oliver sustinută la nivel mondial de către ambasadorii săi. Scopul este de a readuce în atentia întregii lumi importanta gătitului. Tema Food Revolution Day din acest an este educarea copiilor din întreaga lume în sensul alegerii unor preparate sănătoase, pregătite acasă, chiar de ei.

Anual, pe data de 16 mai, popularul Jamie Oliver si ambasadorii săi din întreaga lume trag un semnal de alarmă asupra importantei educatiei culinare, prin intermediul Food Revolution  Day. Organizată la nivel global, campania este dedicată publicului de toate vârstele, de la copii la adolescenti si adulti, iar principalul obiectiv al acesteia este acela de a promova impactul pe care îl pot avea alimentele pe care le consumăm si modalitătile de preparare a acestora asupra sănătătii si a stării de bine a individului.

„Jamie Oliver a propus conceptul campaniei Food Revolution Day pornind de la o serie de studii îngrijorătoare care atestă faptul că o serie întreagă de boli cronice se datorează unor obiceiuri alimentare nesănătoase. Spre exemplu, la nivel mondial există peste 43 de milioane de copii cu vârste mai mici de cinci ani, care sunt supraponderali sau obezi. De asemenea, Diabetul de tipul 2, o boală specifică adultilor este tot mai des întâlnit la copii. În acest sens, astăzi milităm pentru schimbare, micutii din întreaga lume trebuie să înteleagă proprietătile hranei si felul în care alimentele pe care le consumă le poate influenta viata”, spune Larisa Petrini, Ambasador Jamie Oliver în Romania.

Ziua Internatională Food Revolution Day va fi marcată astăzi prin sute de actiuni în toată lumea, printre care si doborârea unui record mondial în Australia, unde peste 2.000 de copii au participat la cea mai mare lectie de gătit, sutinută de însusi Jamie Oliver, cu ajutorul unei video conferinte. La Iasi ziua este sarbatorita in cadrul festivalulului Bulz&Blues, ce va avea loc in perioada 16-18 mai 2014.

INFO

www.foodrevolutionday.com/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: