“Jake și femeile lui”, cu Ștefan Bănică

Duminica, 14 octombrie 2017, ora 19:00, la Casa de Cultura a Studentilor Iasi va puteti intalni cu  Ștefan Bănică, înconjurat de femei în comedia “Jake și femeile lui”, de Neil Simon.

Ștefan Bănică dă viață unui nou personaj fascinant din galeria dramaturgului Neil Simon, Jake, singurul rol masculin din piesa “Jake și femeile lui”. Piesa este regizată de Claudiu Goga, iar din distribuție fac parte: Carmen Tănase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminița Erga, Ada Galeș, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitache – femeile care populează lumea reală și imaginară a lui Jake, interpretat de Ștefan Bănică.

Piesa lui Neil Simon “Jake și femeile lui” s-a jucat prima data pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentații pe Broadway.

Jake este un scriitor de success, care are relații cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relațiile cu femeile din viața sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranța de a înțelege modul prin care ar putea fi un soț mai bun. Piesa permite spectatorului să intre în lumea interioară a celebrului autor, fiind în parte autobiografia celui mai mare dramaturg contemporan, Neil Simon.

Acţiunea se desfășoară în apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea și imaginaţia se amestecă, granița dintre lumea reală și universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape topindu-se. Jake dialoghează mult, atât cu femeile din viața lui reală, cât și cu cele din lumea sa imaginară, cum ar fi prima soție, decedată în urmă cu mulți ani. Din interacțiunea lui Jake cu femeile din viața lui, fie reale, fie imaginare, rezultă atât comicul situațiilor, dar și momentele de mare sensibilitate.

Regizorul Claudiu Goga a făcut o alegere extrem de inspirată distribuindu-l pe Ștefan Bănică în rolul lui Jake” (Judy Florescu).

Rolul este complex și dificil, Ștefan Bănică interacționând cu toate femeile, cu sine și cu publicul. “<> este unul dintre cele mai interesante spectacole pe care le-am jucat în cariera mea.” – a declarat Ștefan Bănică.

Așadar, credeți că aveți probleme? Veniți la teatru să vedeți câte probleme are Jake!

BILETE

Pret: 100 lei. Bilete online AICI.  Biletele se pot procura si de la agentia Casei Studentilor: Luni-Vineri:10-19, Sambata: 10-17, Duminica: inchis. Rezervarea se poate face la telefon 0749 052323,  este valabila 3 zile lucratoare.

INFO

www.spectacoleiasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Harap Alb | Ateneul National Iasi

Spectacolul „Colivia”, la Teatrul Național Iași

”Comedie cu olteni” | Ateneul National din Iasi

Spală-te pe mâini | Ateneul National Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Mărțișoare Folclorice | CCS Iasi

Wicked Blues | Chez Les Amis

Roaring 20’s- Andrew Bidi

Flori, fete și delicatese | Restaurant Liria

Scrie un comentariu: