IAȘI: I’Velo revine cu un nou sezon din 7 aprilie

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea sezonului I’ Velo in Iasi incepand cu 07 aprilie 2014, ora 11:00. Centrul de inchiriere “I’Velo”, din Iasi, Parcul Copou, va pune la dispozitia iesenilor 40 de biciclete, sapte zile din sapte in intervalul 11:00 – 20:00, de luni pana vineri, (ultima inchiriere la ora 19:00) si 10:00 – 20:00 sambata si duminica (ultima inchiriere la ora 19:00).

I’Velo 2014 inseamna o preocupare continua a cresterii gradului de satisfactie a utilizatorilor prin oferirea de servicii de calitate, extinderea proiectului in orasul Alba Iulia, o flota noua de biciclete, usor de utilizat, dar si un personal profesionist, prietenos si pregatit sa ofere experiente placute iubitorilor de pedalat.

Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor” a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

Pentru al cincilea an consecutiv incurajam iesenii sa aleaga bicicleta ca mijloc principal de transport, dar si ca modalitate distractiva de a face miscare.  In continuare, una dintre principalele noastre preocupari ramane siguranta utilizatorilor si  nevoia unei infrastructuri pentru biciclete. Ne bazam pe sustinerea autoritatilor publice, care trebuie sa prioritizeze mersul pe biciclete si sa rearanjeze intregul spatiu urban disponibil potrivit acestor prioritati. Infrastructura necesara utilizarii bicicletei este printre cele mai importante conditii de dezvoltare a unui oras prietenos cu biciclistii.“, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

CENTRE

In sezonul 2014, centrele “I‘Velo’’ vor putea fi gasite in tara, in orasele: Timisoara – Parcarea Hotelului Timisoara, Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – parcul Tabacariei sau Gravity Park si Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an si la Alba Iulia.

I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.

In cei 4 ani de functionare, programul “I’Velo” a reusit sa scoata aproximativ 800.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.

Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

PREȚ

La fel ca si anul trecut, bicicletele I’Velo vor putea fi disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie.

  • Tarifele de inchiriere sunt: 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.

De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se pot inchiria un numar maxim de 3 biciclete, accesand www.ivelo.ro/login-rezervare.html.

INFO

www.facebook.com/IloveVelo

www.ivelo.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: