Ivan Patzaichin da startul campaniei „Sustine Romania la Berlinala!”

Ivan Patzaichin_Sustine Romania la Berlinala

Parada Film lanseaza o campanie menita sa aduca publicul mai aproape de filmul romanesc, cel care, de ani buni, face cunoscuta Romania peste hotare. In luna februarie, „Pozitia copilului”, in regia lui Calin Peter Netzer, intra in cursa pentru unul dintre cele mai ravnite trofee, Ursul de Aur, la Festivalul International de Film de la Berlin (7 – 17 februarie). Asa cum sportivii au nevoie de incurajarile celor de acasa, in marile competitii, si filmul romanesc are nevoie de spectatorii sai, in sala de cinema si in afara ei.

Filmele provoaca emotie, asteptare, bucurie sau tristete, la fel ca orice competitie sportiva, iar cinematografia si sportul au adus cele mai multe premii Romaniei, in ultimii ani. In urmatoarele saptamani, personalitati din sport si din media se vor implica in campania „Sustine Romania la Berlinala!”.

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai titrati sportivi romani din istorie, da startul campaniei „Sustine Romania la Berlinala!”. De patru ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vara din 1968, 1972, 1980 si 1984, si triplu laureat cu argint la proba de canoe, Ivan Patzaichin a primit, in 1990, Ordinul Olimpic Colanul de Platina, cea mai inalta distinctie din partea Comitetului Olimpic International.

Echipa filmului invita publicul sa traiasca emotia Berlinului alaturi de ea. Cei care vor sa trimita mesaje echipei sau sa-si exprime opinia despre film, dupa lansarea din 8 martie, o pot face pe site-ul pozitiacopilului.ro, pe sustine@paradafilm.ro sau pe pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/PozitiaCopilului.

„Pozitia copilului”, in regia lui Calin Peter Netzer, va avea premiera mondiala pe 11 februarie, la Festivalul de la Berlin. Proiectia oficiala va incepe la 15.30 (16.30, ora Romaniei), la Berlinale Palast, in prezenta actorilor si a realizatorilor. Filmul va intra pe marile ecrane din intreaga tara pe 8 martie, distribuit de Parada Film. Distribuitorul international este compania germana Beta Cinema.

Pozitia copilului” concureaza pentru Ursul de Aur cu alte 18 filme, unele semnate de Gus Van Sant, Steven Soderbergh sau Ulrich Seidl. Cei doi protagonisti, Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache, intra, la randul lor, in competitie pentru Ursul de Argint acordat celei mai bune actrite, respectiv celui mai bun actor. Pentru trofeele de interpretare vor concura si nume ca Juliette Binoche, Catherine Deneuve, Matt Damon si Jude Law .

Pozitia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa multi-premiatele „Maria” (2003) si „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasa parinţii asupra personalitaţii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţa şi corupţie la nivel mic in instituţiile de baza ale societaţii şi extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Li se alatura, intr-o distributie selecta, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu şi Vlad Ivanov.

Scenariul este semnat de Razvan Radulescu şi Calin Peter Netzer, directorul de imagine este Andrei Butica, montajul si sound design-ul ii apartin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Malina Ionescu, sunetul – de Cristian Tarnovetchi, costumele de Irina Marinescu, iar machiajul de Dana Roseanu si Domnica Sava. Producatorii filmului sunt Calin Peter Netzer si Ada Solomon.

„Poziţia copilului” este o producţie Parada Film in co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizata cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, ThomasVille, Soti Cable Neptun, Roma 62, cu participarea HBO Romania.

Participarea delegatiei filmului la Festivalul de la Berlin este sustinuta de Institutul Cultural Roman din Bucuresti.

INFO

www.facebook.com/PozitiaCopilului

www.berlinale.de

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: