Istoricul american Larry Watts va prezenta cărtile sale despre România la Biblioteca Judeteană Iasi

Biblioteca Judeteană „Gh. Asachi” Iasi, prin Compartimentul American Corner, invită publicul iesean la o întâlnire cu istoricul american Larry Watts si cărtile sale despre România. Analist politic si specialist intelligence, Larry Watts este autorul a două cărti de mare succes : ”Fereste-mă, Doamne de prieteni”(2011) si ”Cei dintâi vor fi cei din urmă. România la sfârsitul războiului rece”(2013).

Evenimentul va a avea loc sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 15, la sediul central al Bibliotecii Judetene Iasi. Întâlnirea se adresează publicului larg si îsi propune să prezinte o perspectivă nouă asupra istoriei recente a tării noastre, asa cum este ea reflectată în cărtile lui Larry Watts. Vor fi prezentate în premieră, pentru publicul din România, subiecte si chiar pasaje din următorul său volum.

DESPRE

Larry Watts, analist politic si specialist intelligence a absolvit un masterat interdisciplinar care a inclus istoria în studii ruse si est-europene, un masterat si un doctorat axate pe relatii internationale si politică comparată. Baza sa ca analist si specialist politic conferă noutate abordării sale în privinta istoriei României. Accesul la documentele de mare importantă apartinând unor state din fostul Pact de la Varsovia, dar si ale Departamentului de Stat al SUA, precum si ale unor servicii secrete americane – documente desecretizate după 1989 – i-au permis autorului să prezinte atitudinea singulară a României în cadrul blocului sovietic într-o altă abordare, nemaiîntâlnită până acum la vreun istoric român.
Consultant al Corporatiei RAND la momentul revolutiei, Larry Watts a călătorit deseori în Europa de Est si în URSS înainte de 1989.

Ulterior a asistat oficiali din România la înfiintarea Colegiului National de Apărare si a conlucrat cu mai multi ministri români ai Apărării si sefi de stat major privind reforma în domeniul armatei, cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace si integrarea în NATO.

INFO

Biblioteca Judeteana ”Gh. Asachi” Iasi

Galeriile Comerciale, Et. 1,  Bd. Stefan cel Mare 10

www.bjiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: