ISACA, o nouă asociație studențească la UAIC

ISACA, o nouă asociație studențească la UAICCu mai mult de 95,000 membri în mai mult de 160 de ţări, ISACA ® – Information Systems Audit and Control Association (www.isaca.org) este un important furnizor mondial de cunoştinţe, certificări, suport pentru formare profesională în domeniul securităţii, guvernării şi serviciilor de asigurare IT precum şi tratarea riscurilor asociate sistemelor informaţionale.

Prin grupurile speciale Isaca Student Group, studenţii pot beneficia de un acces unic spre un grup de profesioniști din industria ITC locală şi naţională, unul dintre scopurile acestei organizaţii profesionale fiind încurajarea educaţiei non formale, în afară sălii de clasă.

La începutul acestei luni, ISACA a recunoscut ISACA Student Grupul ce funcționează în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Pot fi membri ISACA Student Group studenții înscrişi la specializările:

  • Informatică economică
  • Administrarea afacerilor
  • Contabilitate
  • Informatică

Scopul ISG este ca, prin responsabilizarea studenţilor, aceştia să-și îmbogăţească noţiunile legate de guvernarea IT, audit şi asigurări IT, securitate; să se concentreze pe instruirea cu privire la standardele, practicile de lucru și posibilităţile de certificare profesională.

OBIECTIVE

Mai exact, obiectivele ISG sunt:

  • Promovarea educației şi extinderea cunoștințelor și competențelor membrilor săi în domeniile IT interdependente: guvernare, audit, securitate, control și asigurare;
  • Încurajarea schimbului liber de informaţii şi tehnici de rezolvare a problemelor practice;
  • Promovarea unei comunicări adecvate cu privire la evenimentele actuale din domeniul IT, cu beneficii pentru studenţi și angajatorii acestora;
  • Colaborarea între universitate şi profesioniştii din industria IT;
  • Promovarea certificărilor ISACA.

George Oprea, student in anul I master, specializarea Sisteme Informaţionale pentru Afaceri -FEAA, este președintele ISG. Pot fi membri ai ISG studentii de la FEAA și Facultatea de Informatică din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza”.

Aici găsiți lista universitaților care au astfel de student grupuri.

CONTACT

George Oprea

Președintele ISACA Student Grup

georgeoprea@synergyforyou.ro

www.isaca.org

PE ACEEASI TEMA:

Facultatea de Informatica inaugureaza patru laboratoare nou renovate

Noaptea de stiinta 2017

Licitația caritabilă Și mIE imi pasă!

”Bun venit la UAIC”, un eveniment dedicat studenților din anul I

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: