IOANA PALAMAR – „Anestezie” | Expozitie de pictura

În perioada 9 februarie – 25 martie 2021, la Galeria de artă DANA din Iași, va putea fi vizitată expoziția „Anestezie” semnată de IOANA PALAMAR.

Expoziția aduce în atenția publicului lucrări de pictură și desen, în care artista abordează „sondarea trăirilor interioare prin traversarea mai multor etape ale vieții trecute (copilăria și adolescența), actuale (tinerețea) și viitoare (maturitatea și bătrânețea) reprezentate prin seria de (auto-)portrete și ochi”.

Portretele Ioanei Palamar impresionează prin liniştea pe care o transmit. O linişte de aparenţă, doar a fizionomiei, coborâtă în ea însăşi înaintea trezirii ori a trecerii către o altă dimensiune. Oprite din mişcare, personajele artistei stau neclintite, atât timpul cât şi spaţiul par a fi amorţite, nimic nu respiră. Naraţiunea se concentrează în jurul fiinţei umane ca prezenţă fizică în spaţiu, dar pentru care timpul nu mai există ca reper de măsurare concretă a vieţii, ci ca un element ce certifică descompunerea graduală. Prin surprinderea de fragmente ale chipului, artista descompune şi recompune aparenţa, învelişul minţii şi a sufletului, conform propriilor coordonate. De la uman la universal, de la viaţă la aparenţă, timpul în lucrările artistei Ioana Palamar ilustrează chipurile eternităţii surprinse într-o clipă a trecerii prin univers”. (M.B.)

Ioana Palamar a urmat studiile de licență, master și doctorat la specializarea Pictură, din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design, UNAGE Iași. A obținut burse de studiu Erasmus la Universitatea Universidad del País Vasco / Euskal Herriko Unibertsitatea din Bilbao (2011-2013) și la Universitatea Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft din Bonn (2015). De asemenea, a participat la programe de rezidențe artistice, precum: Alte Schule Hohenstein din Kirchensittenbach, Nürnberg (2016-2017), Glo’ Art din Lanaken (2017), la Festivalul ART STAYS din Ptuj (2018) și Da Slimane din Marrakech (2018).

Curatori: Smaranda Bostan, Maria Bilașevschi

INFO

Galeria de artă DANA

Adresa: Str.Prof Petru Cujba nr.17, Iasi

Telefon:0332 144 821; Mobil:0740 193 661

Email: office@danagallery.ro

Program: luni-vineri: 10:00-18:00, sambata: 10:00-13:00

Web: www.danagallery.ro

FB: www.facebook.com/GaleriileDeArtadana

PE ACEEASI TEMA:

Expoziția de pictură “Culoare” | Galeria de arta ”Th. Pallady”

Expoziția de pictură “Contrast” | Iulius Mall Iasi

Expoziția “Poveste sentimentală” | Galeria de artă “Th. Pallady”

Expoziția temporară „Citadela naivilor. Bădița Ioan” 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Caravana ŠKODA la ERA Shopping Park

Noi provocări pentru Patricia Pop, prima femeie care traversează România cu tractorul

Scriu în culori – „Fă o copertă nouă cărții preferate!”

Expoziția „Chipuri și cămeși”

Scrie un comentariu: