Ioan Holender prezintă frumuseţile oraşului Sibiu la Servus TV

Ioan Holender prezintă telespectatorilor austrieci pe 15 februarie, într-un amplu reportaj despre Sibiu difuzat la postul de televiziune Servus TV, cele mai importante instituţii de cultură şi artă ale oraşului.

De pe Podul Minciunilor, Ioan Holender admiră arhitectura clădirilor construite în perioada secolelor XIV-XIX. Denumit şi Oraşul Roşu, Sibiu este unul dintre cel mai bine păstrate oraşe medievale din Europa.

Un rol important în desemnarea oraşului Capitală Culturală Europeană l-a avut Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Iniţiatorul şi directorul festivalului, Constantin Chiriac, îi dezvăluie lui Ioan Holender premisele fondării festivalului şi secretul renumelui mondial obţinut pe parcursul celor 25 de ediţii. Printre cei mai faimoşi participanţi ai festivalului de teatru se numără The New Riga Theatre şi Brodsky/Baryshnikov Productions cu un spectacol al regizorului Alvis Hermanis. În acest one-man show Mikhail Baryshnikov recită poezii de Joseph Brodsky, laureat al Premiului Nobel.

În Parcul Cetăţii, pe Aleea Celebrităţilor inspirată de Walk of Fame din Hollywood, se află stele dedicate unor nume mari ale teatrului românesc alături de personalităţi internaţionale, precum Alvis Hermanis, Peter Stein sau Ohad Naharin, care a participat alături de Batsheva Dance Company la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu 2017.

În căutările sale, Ioan Holender descoperă fascinanta galerie de artă, găzduită de primul muzeu de pe teritoriul actual al României şi înfiinţată de guvernatorul Transilvaniei Samuel von Brukenthal. O comoară culturală mai puţin cunoscută este Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale, unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Europa.

Capitală Culturală Europeană în 2007, oraşul Sibiu a fost întemeiat de colonişti germani, fiind atestat documentar pentru prima dată în secolul al XII-lea (1191). Indicatoarele rutiere din Sibiu păstrează până în prezent şi denumirea în germană: Hermannstadt.

Seria „KulTOUR mit Holender“, moderată de Ioan Holender, prezintă evenimente importante din sfera muzicii clasice, teatrului şi artelor vizuale. Ioan Holender călătoreşte în cele mai importante centre culturale din Europa şi prezintă activitatea instituţiilor de cultură, a artiştilor şi personalităţilor din mediul cultural.

INFO

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel./fax: +431 319 10 81

office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: