INVENTICA 2012 – The 16th international salon of Research, Innovation and Technological Transfer

afis Inventica 2012

Sala Pasilor Pierduti a Universitatii Alexandru Ioan Cuza va gazdui cea de-a XVI-a editie a manifestarii traditionale “Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Transferului Tehnologic”. Evenimentul este organizat anual de “Institutul National de Inventica Iasi” si “Societatea Inventatorilor din Romania”, fiind asteptati la Iasi cei mai buni inovatori din lume.

Astfel, in perioada 13-15 iunie 2012 vor avea loc o serie de manifestari dedicate promovarii stiintifice in inventica, a produselor inovatice, a stringerii legaturilor in domeniul cercetarii si inovarii si a  lansarii de parteneriate.

In afara salonului la care vor fi prezentate cele mai recente inventii, organizatorii au mai pregatit Conferinta Nationala Inventica 2012 care va avea loc in Aula Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” si workshopul “Iasi, oras al culturii inovationale si creativitatii”, sustinut la sediul Institutului National de Inventica.

O manifestare inedita in cadrul acestui eveniment va fi Expozitia de arta de la Galeriile “Nicolae Tonitza”.

La finalul celor trei zile de Inventica 2012 cei mai buni inventatori vor fi medaliati si premiati. Post-eveniment, va aparea un volum special dedicat acestetei editii a Salonului.

Manifestarea este sustinuta de trei dintre universitatile iesene: Universitatea Tehnica, Universitatea ”Al. I. Cuza” si Universitatea de Arte ”G. Enescu”.

EXPOZITIA DE ARTA

INVENTICA 2012 - Expozitia de Arta

Expozitia de arta din cadrul  INVENTICA 2012 va fi deschisa in perioada 10-20 iunie la Galeria Tonitza – Iasi. Vernisajul expozitiei va avea loc miercurie, 13 iunie 2012,  ora 18:00 la Galeria Tonitza – Iasi.

Prezinta: prof.univ.dr. Traian Dinorel  Stanciulescu. Curator: Carmen Anton

  • Recital Cvartetul de coarde de la Facultatea de Interpretare Muzicala din cadru Universitatii de Arte “George Enescu” Iasi, format din: Alexandra Honciuc, Georgiana Aluculesei, Sebastian Manole, Angelica Ţibu

Premierea: 15 iunie, in jurul ora 12, in Aula Gh. Asachi.

INFO

www.inventica.org.ro/inventica2012

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: