Inventatorii ieseni s-au intors cu medalii de aur si argint din Thailanda

premii-inventatori-ieseni-thailanda-foto-13 medalii de aur, 3 medalii de argint și 3 premii speciale, dintre care unul este al doilea ca importanță acordat la salonul de inventică Thailand Inventors’ Day de la Bangkok – acesta este bilanțul obținut de Forumul Inventatorilor Români, partenerul Centrului de Informare Europe Direct Iași.

În perioada 28 ianuarie – 1 februarie 2015, reprezentatul Forumului Inventatorilor Români, asist.univ.dr.ing. Andrei Victor Sandu, de la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iași a fost invitat sa sustina seminarii în cadrul Universității Malaysia Perlis.

După finalizarea acestora, împreună cu inventatorii din Malaezia a participat la Thailand Inventors’ Day 2015. Delegația Romaniei a beneficiat de sprijinul Malaysian Research & Innovation Society (MyRIS) și respectiv al World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA).

premii-inventatori-ieseni-thailanda-foto-2

Evenimentul este organizat de National Research Council of Thailand, organizatie guvernamentala aflata direct sub Primul Ministru, ce coordoneaza dezvoltarea cercetarii din Thailanda.

La eveniment au fost prezentate inventii din 17 tari.

Romania a fost reprezentata de Forumul Inventatorilor Romani si a expus inventii ale inventatorilor de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si respectiv Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.

Evenimentul de o anvergura deosebita, peste 800 de inventii prezentate, a fost un bun prilej de a intari relatiile de colaborare cu asociatiile inventatorilor din Asia.

De asemenea, cu aceasta ocazia a fost confirmat sprijinul acordat de IFIA (International Federation of Inventor’s Association) pentru EUROINVENT – Expozitia Europeana a Creativitatii si Inovarii, ce va avea loc la Iasi, in perioada 14-16 mai 2015. Astfel, Euroinvent se numera printre marile saloane mondiale, precum: GENEVA, INPEX Pittsburgh, ITEX Malaysia si altele.

Toate cele 6 Inventii Romanesti au fost premiate, 3 au primit medalia de aur, 3 medalia de argint, astfel Poligraful a primit premiul Special (al doilea ca valoare a evenimentului).

Lista inventiilor

1.      Procedeu de potabilizare a apei – medalia de argint

2.      Poligraf cu sistem integrat – medalia de aur + Premiul Special

3.      Noi procedee de fosfatare chimica – medalia de argint

4.      Halocamera artificiala – medalia de aur + Premiul International Intelectual Propriety Network Forum

5.      Dispozitiv de administrare a substantelor fitosanitare – medalia de aur

6.      Beton ecologic – medalia de Argint + Premiul International Intelectual Propriety Network Forum

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: