Invata scrierea creativa cu Dan Lungu/ 25 ianuarie – 25 martie

Invata scrierea creativa cu Dan Lungu/ 25 ianuarie - 25 martie afisSe fac inscrieri pentru cursurile de scriere creativa sustinute de scriitorul Dan Lungu. Organizate de Asociatia URBIK, acestea vor avea loc in perioada 25 ianuarie – 25 martie. La inscriere este obligatorie trimiterea unei scurte scrisori de motivatie si a doua-trei texte personale.Tinerii pasionati de scris si nu numai isi pot descoperi talentul si stimula creativitatea urmand un curs organizat pentru prima data in regiunea Moldovei de Asociatia URBIK, recent infiintata. 

Primul program de cursuri de scriere creativa se va desfasura, incepand din ianuarie 2013, cu titlul generic “SCRIITOR, adjectiv”. Primul mentor al programului va fi Dan Lungu, cursul acestuia fiind axat exclusiv pe proza. Cursul este destinat in principal liceenilor si studentilor, insa intrarea este deschisa tuturor celor interesati. Intalnirile vor avea loc in perioada 25 ianuarie – 25 martie, numai sambata, intre orele 10 si 12, in incinta Librarium Avant-Garde si Librarium Palas.

„Grupa va fi constituita din maximum 10 cursanti, selectati de catre mentor. La inscriere este obligatorie trimiterea unei scurte scrisori de motivatie, de maximum o jumatate de pagina A4 si, daca este cazul, doua-trei texte personale”, a precizat Dan Daia, in calitate de fondator al Asociatiei URBIK.

Cursul se va axa pe exercitii practice de stimulare a creativitatii si pe discutii referitoare la alegerea subiectului, respectiv a titlului, tensiunea textului, creionarea personajelor, construirea realitatii sau a originalitatii. Prin intermediul acestuia, participantii isi vor putea descoperi si cultiva valentele creative, promova scriitura si dezvolta personalitatea. Taxa de participare la cursul de scriere creativa sustinut de-a lungul a 8 saptamani este in cuantum de 600 lei pentru studenti si elevi. Ceilalti vor trebui sa achite o taxa de participare in cuantum de 800 lei. Detalii legate de inscriere pot fi solicitate pe e-mail, la adresa contact@urbik.eu.

„Evenimentul are ca scopuri descoperirea de noi talente, promovarea scrierii creative in special in randul tinerilor, promovarea lecturii sa scriitorilor contemporani”, a adaugat Dan Daia.

(www.ziaruldeiasi.ro, Loredana OPREA)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: