Intrarea libera la marile evenimente FIE Iasi 2014!

Timp de 10 zile, Iasul devine Capitala Culturala a Romaniei, prin a doua editie a Festivalului International al Educatiei, Iasi, 20-29 iunie. Atat iesenii, cat si spectactorii din intreaga regiune, din Romania, Ucraina si Republica Moldova sunt asteptati la spectacole de teatru, film, muzica, carte, animatie stradala, dans.

In fiecare zi in intervalul 20 – 29 iunie FIE Iasi 2014 propune publicului zeci de evenimente, care au loc in diferite locatii emblematice pentru Iasi: Centrul Vechi, Palatul Culturii, Ateneul Tatarasi, Teatrul National, biblioteci si universitati, Palatul Copiilor, dar si in cartierele Alexandru cel Bun sau Tatarasi. In paralel, marile evenimente vor fi televizate, cu ajutorul partenerilor nostri, iar unele vor fi transmise in direct in mediul online. Marea bucurie pe care putem sa o oferim publicului nostru este ca intrarea la evenimentele mari ale acestei editii FIE Iasi 2014 sa fie gratuita”, a declarat Dan Dobos, directorul FIE Iasi 2014.

Astfel, GALA FIE, organizata in deschiderea festivalului, va putea fi urmarita in direct pe site-ul oficial FIE Iasi 2014: www.fieiasi.eu. Sambata, 21 iunie, Marsul Absolventilor se va incheia cu concertul Jethro Tull (intrarea libera).

Duminica, 22 iunie, fastuoasa Gala a Premiilor Operelor Nationale va putea fi urmarita in direct pe TVR 2, iar luni si marti va asteptam pe Pietonalul Stefan cel Mare, pentru proiectiile in aer liber a doua spectacole extraordinare: Cirque du Soleil si Dans contemporan cu Pina Bausch (intrarea libera).

Miercuri, 25 iunie, Iasul organizeaza propriul Eurovision Show, spectacol oferit gratuit de Primaria Municipiului Iasi, pentru ca joi sa ne bucuram de premiera Bolero a Operei Nationale Romane din Iasi, pe scena din fata Palatului Culturii.

Festivalul se incheie in forta, cu 3 concerte extraordinare, la care accesul este liber: Concertul „Eugen Doga” (transmis in direct si la Cernauti), spectacolul The Masterpiece si concertul extraordinar sustinut de Filarmonica Iasi si Filarmonica Chisinau.

Pe langa aceste evenimente mari, in fiecare zi au loc zeci de evenimente in toate locatiile FIE Iasi 2014, in care sunt implicati sute de artisti, copii si profesori. O nota deosebita o aduce Festivalul PERFORM – to fringe or not to fringe, pentru care gasiti pe site-ul www.fieiasi.eu programul complet.

In perioada 20-29 iunie 2014, Primaria Municipiului Iasi, alaturi de Fundatia Iasi – Capitala Culturala Europeana, organizeaza a doua editie a Festivalului International al Educatiei. Evenimentul se adreseaza atat publicului din Romania, cat si celui din regiunile vecine (Republica Moldova si Ucraina), precum si publicului european.

INFO

www.fieiasi.eu

https://www.facebook.com/festivaliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: