Intrare libera la spectacolul de teatru ”Solitaritate”

Marti, 24 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul National „Vasile Alecsandri” va fi prezentat spectactolul „Solitaritate”, o productie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Intrarea este liberă.

Despre „Solitaritate”

Un spectacol de Gianina Cărbunaru, „Solitaritate” îi are în distributie pe: Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Florin Coşuleţ, Diana Fufezan, Ofelia Popii, Mariana Mihu, Adrian Matioc, Cristina Ragos si Ali Deac. Decorul, video şi light design sunt realizate de Andu Dumitrescu, costumele de Andrei Dinu, muzica de Bogdan Burlăcianu, iar coregrafia de Florin Fieroiu.

Fiecare dintre cele cinci scene ale spectacolului este o ficţiune inspirată dintr-o realitate sau dintr-un anumit tip de discurs public prezent în societatea românească actuală: de la zidul construit în Baia Mare pentru a separa comunitatea rromă de şoseaua principală a oraşului şi până la marcarea din ce în ce mai radicală a diferenţelor între categorii sociale, etnii, generaţii. Sub pretextul respectării unor convenţii sociale şi al salvării «cetăţeanului», sunt inventate de fapt reguli noi, menite să stigmatizeze diferenţa şi să estompeze tot ceea ce ar putea să ne apropie. (…) Cu sigurantă trebuie inventate noi mijloace de presiune eficiente, însă acum trăim un moment de derută totală, care duce la însingurare si chiar disperare. Uneori, realitatea e atât de absurdă, iar fictiunile mediatice atât de suprarealiste, încât nu mai reusim să articulăm coerent un discurs de apărare, de protest. Tocmai acest sentiment de derută, de blocaj am încercat să-l traduc în spectacol. Nu stiu dacă foloseste la ceva, dar ce încerc să articulez e tocmai neputinta de a mai articula”, spune autorul Gianina Cărbunaru.

Despre FIE Iași 2014: În perioada 20-29 iunie 2014, Primăria Municipiului Iasi, alături de Fundatia Iasi – Capitală Culturală Europeană, organizează a doua editie a Festivalului International al Educatiei. Evenimentul se adresează atât publicului din România, cât si celui din regiunile vecine (Republica Moldova si Ucraina), precum si publicului european.

INFO

www.fieiasi.eu

www.facebook.com/festivaliasi

www.performiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: