”Intr-un cer violet” – instalatie multimedia @Meru iasi

ÎNTR-UN CER V I O L E T // Florin Dan Prodan. Instalație m u l t i m e d i a >24 martie – 10 aprilie< Galeria Meru Iași, coordonator Titus Ivan.. Vineri, 24 martie, ora 18:00 – Deschiderea expoziției.

Într-un Cer Violet reprezintă produsul artistic al unei calatorii solitare din anul 2015 în două regiuni izolate din Himalaya nepaleză, Manang și Mustang, locuite de populații tibetane. Este un experiment între text |versuri| și imagine |fotografii sepia realizate de autor|. Instalaţia poate fi văzută ca un poem cu un singur v e r s – i t i n e r a r i u, completat sau, în egală măsură fragmentat, în funcție de cum dorește să interpreteze receptorul, de fotografii „înlănțuite” de cuvinte şi de pietre colectate de pe câteva vârfuri din zonă.

Atât fotografiile, cât și versurile, scrise în spațiul dintre fotografii, sunt din paleta de nuanţe a culorii violet, culoarea unei divinități importante a religiei Bon. De asemenea, potrivit anumitor tradiții budiste, apropierea, trecerea spre Shangri La ar fi iluminată de un spectru cromatic asociat culorii violet.

Versurile se regăsesc şi în poeme din volumul ~O n  T h e  R o a d. Poeme de călătorie~, ce poate fi lecturat în cafeneaua Meru.

Florin Dan Prodan a publicat versuri în câteva volume, antologii și reviste. Este membru fondator al grupării literar-artistice sucevene Zidul de Hârtie și curator al rezidenței artistice internaționale de la Borsec și al festivalului Inside Zone. Ca artist a expus în galerii din România şi din Copenhaga, Seul şi Bremen.

Meru Iasi este o platformă artistică independentă de instituțiile de cultură care are sediul într-o clădire monument istoric participând astfel la revitalizarea patrimoniului arhitectural. Proiectul stă sub umbrela Asociației Nonprofitl Co.Me, iar spațiul gravitează în jurul celor trei platforme pe care le presupune conceptul: Galeria de Artă MERU este dedicată proiectelor experimentale din aria artelor contemporane. Susținem artiștii locali, dar nu numai; Atelierele individuale și comune se adresează artiștilor, creativilor, persoanelor care lucrează cu tehnici artistice; Galeria de Artă cu vânzare și Cafeneaua fuzionează într-un spațiu comun.

Fondurile pentru susținerea Galeriei de Artă Contemporană Meru și a rezidențelor artistice în atelierele Meru provin din motorul economic al conceptului, Cafeneaua Meru.

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: