Interviu Simona Halep: “Am sa-mi fac un cont de Twitter, dupa US Open”

Simona Halep isi continua parcursul la US Open dupa victoria de miercuri seara impotriva jucatoarei slovace  Jana Cepelova (21 de ani, locul 65 in clasamentul WTA).  Simona a castigat  in doua seturi, scor 6-2, 6-1, in mai putin de o ora de joc. Iata mai  jos un interviu acordat reporterului US Open inainte de inceperea turneului, un bun prilej pentru a descoperi gandurile jucatoarei noastre la inceputul competitiei, stiind deja cum s-a comportat Simona in primele doua tururi.

Reporter: Cum ai descrie suprafata de joc de aici (hard court)? Iti place? Nu iti place?

SIMONA HALEP: Hard court?

Reporter: Da, cum e la Cincinnati si New Haven.

SIMONA HALEP: Da, suprafata de aici imi place foarte mult pentru ca este in stilul meu. Eu joc foarte rapid. Imi place sa iau mingile foarte devreme si sa raman aproape de linia de fund. Asa ca ma simt bine aici. Simt bine mingea. Sunt destul de increzatoare ca pot juca un tenis bun.

Reporter: Pentru cei care doresc sa se antreneze ca jucatorii de tenis profesionisti, care sunt exercitiile tale preferate in sala de gimnastica? Si care sunt exercitiile la care spui: ”O doamne, e groaznic!”?

SIMONA HALEP: Nu-mi plac exercitiile pentru abdomen. Le urasc (zambeste). Imi plac exercitiile pentru bicepsi, sunt usoare. Si pe teren imi place sa alternez, o lovitura forehand si una pe backhand, pentru a termina cu o lovitura directionata. Nu-mi place sa schimb lovituri una dupa alta pe diagonala, in cross.

Reporter: Crezi ca ai avut destule meciuri înainte de Open-ul Statelor Unite?

SIMONA HALEP: Da, cred ca da. Cum am spus, sunt increzatoare. Am incredere în mine si,  de asemenea, in jocul meu. Am avut meciuri dificile în Cincinnati, asa ca ma simt pregatita pentru turneul de aici. Vom vedea. De fiecare data primul tur este dificil, la orice turneu, asa ca trebuie sa ma concentrez pentru a da ce am mai bun in  timpul meciului , sa lupt pentru a castiga. Dar vom vedea. Nu se stie niciodata.

Reporter: Evident, orice jucator profesionist isi doreste sa ajunga in cele din urma in partea de sus a clasamentului. Esti surprinsa ca ai ajuns într-un singur an atat de sus?

SIMONA HALEP: Un pic, da (zambind). Anul trecut nu ma asteptam sa ajung in Top 10, visul meu era sa ajung in  Top 20. Acum sunt a doua in clasament, este un sentiment uimitor. Nu sunt foarte surprinsa, pentru ca am avut meciuri bune si in trecut, cu jucatoare de top. Le-am batut, iar apoi am inceput sa capat mai multa incredere. Jocul meu incepe sa functioneze – l-am imbunatatit mult.  Serviciul, de asemenea. Cu forehand-ul lovesc mai puternic decat inainte. Deci, cred ca merit sa fiu acolo sus pentru ca am castigat câteva titluri si, de asemenea,  cateva meciuri importante. Am facut si o finala de Grand Slam. Vreau ca lucrurile sa mearga in continuare pe acelasi drum pentru a vedea cat de departe pot ajunge si cat de buna pot deveni in viitor.

Reporter: Anul trecut ai jucat o multime de meciuri pe terenuri mai mici, iar acum ai ajuns pe Armstrong (cca. 10.200 de locuri, n.r). Ai avut vreo ocazie de a te antrena pe Arthur Ashe, ti-ai dorit asta ?

SIMONA HALEP: Da, anul asta am avut ocazia de a schimba cateva mingi pe Arthur Ashe, mi s-a parut foarte mare. Foarte mare. E bine sa am acest gen de experienta. Poate ca voi juca un meci si acolo, poate in primul tur, cine stie? Am experienta, am jucat pe tot felul de arene de concurs, asa ca ma simt pregatita pentru orice. Trebuie doar sa-mi fac jocul, pentru ca eu cred ca asta e cel mai important lucru. Nu conteaza terenul pe care joci. E important sa faci cel mai bun joc.

Reporter: Schimband subiectul, stiu ca vii dintr-un mediu religios. Ai vreo iconita care te insoteste in calatorii?

SIMONA HALEP: Da, am una.

Reporter: Religia este o parte importanta din viata ta, atat pe teren cat si in afara lui?

SIMONA HALEP: Da. Este un lucru important pentru mine. Eu cred in Dumnezeu, Si, stii, eu nu merg la biserica in fiecare saptamana sau ceva de genul asta pentru ca nu am timp, nu e stilul meu. Dar eu cred in El, si am cateva lucruri cu mine care ma ajuta.

Reporter: O multime de jucatori vorbesc despre un fel de atmosfera unica la US Open …

SIMONA HALEP: Despre ce vorbesc?

Reporter: In New York fanii sunt galagiosi intr-un fel, este si foarte aglomerat. Iti place asta? Esti nerabdatoare sa joci in fata lor, intr-un astfel de atmosfera, de mediu? Ce parere ai despre asta?

SIMONA HALEP: Cred ca este minunat sa joci în fata a mii de oameni, toti cu ochii pe tine. Pentru mine nu conteaza daca sunt zgomotosi, pentru ca atunci cand sunt pe teren sunt foarte concentrata, nu ma deranjeaza cei care tipa la sfarsitul unui schimb de mingi sau in timpul punctelor. E normal. Fiecare persoana este libera sa se manifeste cum vrea. Dar, uneori, ca jucator, ai nevoie de liniste in timpul schimbului de mingi. Insa, stiti, fiecare jucator este diferit, pentru mine acest aspect al jocului nu conteaza. Nu este nici o problema.

Reporter: Daca nu auzi multimea, te ajuta in vreun fel energia lor? Ca atunci cand ai castigat la Bucuresti si intreaga arena te aplauda, auzi ceva, simti energia?

SIMONA HALEP: Da, m-am simtit extraordinar acolo. Toata lumea tinea cu mine, erau aproape de mine. A fost cel mai frumos sentiment. Cred ca toti erau alaturi de mine. Au venit special sa ma vada, sa-mi urmareasca meciurile. M-au umplut de energie. Intotdeauna imi place sa am in public oameni care sa tina cu mine.

Reporter: Ce ar insemna pentru tine un parcurs bun la US Open? Ce ar insemna un rezultat bun?

SIMONA HALEP: Sferturi de finala, ca sa am insigna pentru toata viata (zambind). De fapt, nu stiu. Cand incepi un turneu te gandesti numai la primul meci, pentru ca, de cele mai multe ori, acesta este cel mai greu. Vreau sa joc meci dupa meci si sa vad cat de departe ajung. Cred in sansa mea, cred ca pot sa scot un rezultat bun, dar totusi, incerc sa ma concentrez pentru primul meci.

Reporter: Ai reusit sa iesi la cumparaturi de cand esti la New York?

SIMONA HALEP: Da. (zambind)

Reporter: Poti sa ne spui ce ai cumparat?

SIMONA HALEP: Nu.

Reporter: De ce?

SIMONA HALEP: Am cumparat o poseta, dar nu va spun marca.

Reporter: Te-au recunoscut oamenii pe strada?

SIMONA HALEP: Politistii. Unul  m-a intrebat: Esti Simona Halep, nu? I-am raspuns ca da. Atat, unul singur.

Reporter: Cei mai multi dintre jucatorii de top au o foarte buna prezenta pe retelele de socializare, precum Twitter sau Facebook. Tu nu ai un cont de Twitter, nu-i asa?

SIMONA HALEP: Inca nu am. Mi-am facut un cont de Facebook acum cateva saptamani, asa ca vreau sa ma bucur de asta, deocamdata. Am sa-mi fac un cont de Twitter dupa US Open.

Reporter: Ai spus ca vrei momente de liniste intre puncte…

SIMONA HALEP: In timpul punctelor.

Reporter: Da, dar intre meciuri sau atunci cand te antrenezi, cand nu joci, care sunt locurile linistite care iti plac?

SIMONA HALEP: Salonul pentru jucatori. De asemenea, vestiarul. Este destul de multa liniste acolo. De cele mai multe ori merg la hotel pentru odihna.

Sursa: usopen.org

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: