„Interese umane – Sensul vieții”, prelegere dedicată Zilei Internaționale a Filosofiei

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” și Asociația Culturală „Noua Acropolă” organizează sâmbătă, 16 noiembrie 2019, ora 14.00, la Palatul Culturii din Iași, Sala „Ștefan Procopiu”, o nouă întâlnire din seria „Filosofi și idei care au schimbat lumea”.

Dedicată Zilei Internaționale a Filosofiei, prelegerea intitulată „Interese umane – Sensul vieții” va fi susținută de Ivo Ivanovici, profesor de filosofie, istoria culturii şi simbolism.

În fiecare an, în luna noiembrie, Ziua Internațională a Filosofiei oferă prilejul redescoperirii modalităților de căutare a adevărului.

La origine, în Grecia antică, începând cu școlile presocratice și până la Academia lui Platon, filosofia a fost înțeleasă ca o teorie și, totodată, o aplicare practică a cunoașterii dobândite. Înțelepciunea înseamnă, în această ordine de idei, armonia dintre viața interioară sau reflecția intelectuală și practica vieții și, mai ales, între cunoașterea de sine (prin auto-reflecție) și conducerea de sine.

Prin urmare, filosofia se referă, în accepția clasică, la trezirea intelectuală și afirmarea individului capabil să judece, să ia decizii și să-și asume responsabilitate, la libertatea conștiinței și orizontul nemărginit al cunoașterii.

Asociația Culturală „Noua Acropolă” din România, înființată în anul 1990, are ca principal obiectiv promovarea valorilor culturii universale, prin intermediul cursurilor și al conferințelor pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Intrarea este liberă.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

PE ACEEASI TEMA:

„Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova” (XII), pe Esplanada Palatului Culturii din Iași

Atelier de lectură pentru copii: „Vivaldi și cele patru anotimpuri”

Filosofi și idei care au schimbat lumea: ”Despre generozitate și fericire după Seneca”

Seară muzeală „ION H. CIUBOTARU – OCTOGENAR” la Muzeul Etnografic al Moldovei

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Inspectoratul Școlar Județean Iași inițiază în premieră programul Școala ALTFEL, de acasă

Muzicanții din Bremen la Teatrul Național de Televiziune

KLM va continua să zboare în 57 de destinații din întreaga lume

Iulius Iasi lanseaza o platforma care permite donarea directa catre spitale

Scrie un comentariu: