InterActive EuroCulture

interactive-euroculture

Asociația Culturală AltIași organizează în perioada 23 octombrie – 2 noiembrie schimbul internațional de tineri ”InterActive EuroCulture”, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Evenimentul, care va avea loc la Iași, are ca grup țintă 25 de tineri din 5 țări diferite și este realizat în parteneriat cu organizații non-guvernamentale din Cehia, Turcia, Grecia și Italia.

Schimbul de tineri ”InterActive EuroCulture” își propune să abordeze conceptul de Capitală Culturală Europeană prin punerea în comun a trei subiecte distincte: cultura, cetățenia europeană și voluntariatul. Aceste trei teme vor fi abordate pe parcursul a 10 zile de învățare non-formală prin vizite de studiu la organizații și instituții publice din domeniul cultural, dezbateri legate de tendința de europenizare a culturii sau seminarii în care participanții vor avea rolul de manageri culturali și vor organiza evenimente culturale în Iași.

Contextul inițiativei AltIași este dat de aspirația orașului Iași de a obține titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Prin interacțiunea dintre cei 25 de participanți veniți din diferite părți ale Europei (Instanbul, Atena, Praga și câteva orașe din Italia) și implicarea lor în viața culturală a Iașului, proiectul va oferi un exemplu de participare activă în viața culturală și civică a orașului, necesară pentru a obține titlul de Capitală Culturală Europeană.

Obiectivele proiectului ”InterActive EuroCulture” sunt evidențierea importanței cetățeniei active pentru îmbunătățirea vieții culturale a comunității și stimularea angajamentul tinerilor în acest proces. De asemenea, proiectul va promova rolul culturii în crearea de conexiuni umane și conturarea unei identități comune la nivel european.

Pentru realizarea proiectului ”InterActive Euro Culture”, AltIași va avea în calitate de partener local organizația Suportis Iași, iar partenerii internaționali sunt Youthquake (Turcia), HYP Learning (Grecia), AEGEE (Praga) și Scambieuropei (Italia).

Asociația Culturală AltIași s-a format în jurul portalului cultural AltIasi.ro, un proiect cultural, apolitic, dezvoltat pe bază de voluntariat, care de 6 ani de zile oferă alternative culturale şi încurajează promovarea evenimentelor, artiștilor locali și oamenilor de cultură ieșeni. Pe 20 octombrie 2012 a fost lansat portalul Vreau.AltIasi.ro, un proiect marca AltIași adresat tinerilor care urmăresc oportunități de dezvoltare personală și profesională în domeniul cultural și al industriilor creative. Suportis este o asociație non-guvernamentală proaspăt înființată, care are la bază un grup informal creat în 2012 cu o vastă experiență în domeniul lucrului cu tinerii și a proiectelor de tineret. Organizația constituie un parteneriat pentru acțiune cu scopul de a încuraja și  facilita dezvoltarea continuă a tinerilor prin și pentru comunitate.

INFO

Asociația Culturală AltIași

www.facebook.com/AltIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: