Intalniri literare: Dominique Fernandez si Sylvie Germain, la Iasi

Franta este invitata de onoare la editia 2012 a Targului de Carte Bookfest, care va avea loc la Bucuresti intre 31 mai si 3 iunie. Cu acesta ocazie, numerosi scriitori francezi isi vor intalni publicul roman, dintre care Dominique Fernandez si Sylvie Germain se vor deplasa la Iasi in zilele de 28 mai si 1 iunie.

Intalnire cu Dominique Fernandez
Luni, 28 mai, ora 16.00
Sala „Iulia Hasdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare din Iasi
Moderator: Alexandru Calinescu

Dominique Fernandez are, din 1958, o cariera dubla, de scriitor si de critic literar, intai la « Quinzaine Littéraire » si « L’Express », mai apoi la « Nouvel Observateur ».  In 1974, cartea sa « Porporino ou les Mystères de Naples » a primit Premiul Médicis. O fresca multicolora care ofera o multitudine de lecturi, istorica, ideologica si freudiana. Din acesta carte a fost inspirat libretul unei opere jucata la Festivalul din Aix-en-Provence. In 1982, obtine Premiul Goncourt pentru „Dans la main de l’ange”. Pe 8 martie 2007, este ales membru al Academiei Franceze, ocupand fotoliul lasat liber de Jean Bernard. Amintim de asemenea lucrarea sa „Rapsodie roumaine”, opera prin intermediul careia Fernandez evoca o calatorie de-a lungul Romaniei, tara cu care este obisnuit si care ii este draga.

Intalnire cu Sylvie Germain
Vineri, 1 iunie, 18.00
Libraria Tafrali de la parterul Corpului A al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
Moderatoare: Simona Modreanu

Distinsa cu Premiul Femina in 1989 pentru „Jours de colère”, Marele Premiu Jean Giono in 1998 pentru „Tobie des Marais”, Sylvie Germain a castigat in 2005 Premiul Goncourt des lycéens pentru cartea sa „Magnus” (aparuta la editura Albin Michel). De curand, a obtinut Marele Premiul al Societatii Oamenilor de Litere pentru „Rendez-vous nomades” (publicat la aceeasi editura). „A scrie este pentru Sylvie Germain precum a asculta glasurile, murmurul lumii, asa cum profetii sau sfintii ascultau verbul divin.” (Fabienne Pascaud, « Télérama », 2012)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: