Intalnirea ”Ce stim despre Neuropatia Diabetica”

intalnire neuropatie diabetica

Federația Internaționala a Diabetului atrage atenția asupra seriozității Diabetului Zaharat. Undeva în lume la fiecare 8 secunde o persoană cu Diabet Zaharat moare. La fiecare 30 de secunde o persoană suferă o amputație datorată Diabetului Zaharat. Neuropatia Diabetica Periferică afectează aproximativ 50% din pacienții cu Diabet Zaharat de tip I. Nediagnosticată și netratată la timp, aceasta poate duce la deformări ale picioarelor, ulcerații greu vindecabile și chiar la amputări. Rolul pacientului este determinant in prevenția și stoparea evoluției Neuropatiei Diabetice.

La inițiativa Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a avut loc la Cluj-Napoca, în data de 26 ianuarie 2013, prima întâlnire între consiliul director al Neurodiab și membrii Federaţiei Asociaţiilor Diabeticilor din România, întalnire care a marcat punctul de start al unei campanii naționale de informare a pacienților cu Diabet Zaharat despre Neuropatia Diabetică. Întalnirile “Ce stim despre Neuropatia Diabetica”  s-au desfașurat în anul 2013 în zece orase ale țării  și au beneficiat de informare  peste 600 de pacienți.

Urmând această direcție, Societatea continuă manifestările  în mai multe orașe ale țarii unde activează asociații de pacienți cu Diabet Zaharat, pentru a facilita accesul acestora la informații de actualitate privind Neuropatia Diabetică.

Întâlnirile “Ce stim despre Neuropatia Diabetică” continuă cu manifestarea de la Iasi din data de 4 noiembrie, orele 13.00, la Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi. Evenimentul este structurat sub forma unei conferințe interactive de doua ore în cadrul căreia se dorește abordarea interdisciplinară a Neuropatiei Diabetice:

  • Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al neurologului – lector   Prof.dr.Cristian Popescu , medic primar neurolog,
  • Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al diabetologului – lector Prof. dr. Mariana Graur, medic primar diabetolog

Participanții vor putea interactiona cu specialiștii prezenți pentru găsirea celor mai bune modalități de educație in scopul prevenirii și managementului eficient al Neuropatiei Diabetice.  În finalul evenimentului se vor efectua testări gratuite de glicemie și risc de ulcerație a piciorului diabetic.

Intrarea liberă

La eveniment sunt asteptați în jur de 100 de participanți, pacienți, aparținători și persoane interesate de Diabetul Zaharat și Neuropatia Diabetică. Coordonator științific Conf.Dr. Ioan Veresiu – Președinte Societatea de Neuropatie Diabetică.

Partener oficial: Primăria Municipiului Iasi;  Sponsor: Worwag Pharma.

INFO

Primaria Iasi, Sala Mare

Bd. Stefan cel Mare 11, Iasi

Neurodiab

Tel: 0744 300567

www.neurodiab.org

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: