Intalnirea anuala a Clubului Fermierilor Agralim, Regiunea Nord Est si Republica Moldova

Intalnire anuala Clubul Fermierilor Agralim

Domnul Daniel Constantin, Viceprim-ministru, Ministrul Agriculturii, se întâlneste cu fermierii din Moldova vineri, 16 mai 2014, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a Universitătii de Stiinte Agricole si Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, cu începere de la ora 12.00.

Aflată la cea de-a treia ediţie, Întâlnirea Anuală a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est  este onorată de participarea domnului Daniel Constantin, Viceprim-ministru, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prezent si la editiile precedente. Domnia sa va prezenta Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, măsurile ce vizează dezvoltarea rurală, modificările pentru fermieri si prioritătile programului si va intra în dialog direct cu fermierii.

Clubul Fermierilor AGRALIM este o comunitate profesională sustinută si dezvoltată pe lângă Târgul pentru Fermieri AGRALIM de organizatorul profesionist de evenimente ABplus Events. La această editie a întâlnirii anuale de club sunt asteptati 600 de invitati, fermieri si asociatii agricole din regiunea de Nord-Est si Republica Moldova, companii care vin în sprijinul acestora, autorităti ale administratiei publice centrale si locale, reprezentanti ai institutiilor cu atributii în domeniul dezvoltării regionale si reprezentanti mass-media.

Focus pe situatia agriculturii din regiune, în prima parte a întâlnirii anuale de club

Reprezentantii regiunii de Nord-Est si marii fermieri vor avea discutii tehnice despre agricultura din regiune în cadrul Întâlnirii Anuale a Clubului Fermierilor AGRALIM. Astfel, prima parte a întâlnirii va avea ca focus situatia agriculturii în fiecare din cele 6 judete ale regiunii de Nord-Est.

Ca noutate fată de editiile precedente, invitatii (fermieri, tehnicieni si proprietari de ferme) din judetele Moldovei vor prezenta exemple de succes în sectorul vegetal, zootehnic, procesare, piscicultură si pomicultură si bune practici în managementul fermelor, iar speakeri vor fi:  Bogdan Pantazi- Agrocomplex Lunca Pașcani, Iași; Carmen Gavrilescu – Agricola Internațional, Bacău;  Liviu Rotaru – Comcereal, Botoșani; Nicu Temciuc – Alfabit, Botoșani; Mihai Tărâță – TCE 3 Brazi, Neamț; Ovidiu Mutescu – Anivo’s, Suceava; Bogdan Manea – Mărul de aur, Vaslui; Traian Atanasiu – Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România, Suceava. Au confirmat participarea următorii reprezentanti ai companiilor care sustin prezentări: Iulia Grădinaru, Director Marketing Europa de Est, reprezentant al Partenerului de eveniment Caussade Semences; Ana Maria Ionescu, Responsabil Piata PRO, BRD; dr. Marius Laurentiu Eftene, Director Marketing Biochem.

Cea de-a doua noutate a întâlnirii este reprezentată de participarea unei delegatii din Republica Moldova constituită de Agentia de Interventie si Plăti pentru Agricultură din Republica Moldova si Federatia Natională a Fermierilor din Republica Moldova, asociatii ai căror reprezentanti vor avea o interventie în programul întâlnirii.

Clubul Fermierilor AGRALIM propune membrilor săi două mari evenimente anuale: Întâlnirea anuală a  Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est si Republica Moldova si Gala premiilor de excelenţă în agricultură pentru regiunea de Nord-Est. Clubul AGRALIM este deschis fermierilor si tuturor celor care activează în sectoare suport pentru agricultură sau desfăsoară activităti adiacente agriculturii. Toti cei care doresc să devină membri ai clubului AGRALIM sunt invitati să completeze formularul de aderare disponibil pe site-ul www.clubulagralim.ro.

Pe lângă domeniile de activitate consacrate ale ABplus Events, organizator profesionist de evenimente  care detine o expertiză dezvoltată în 17 ani de activitate în sectorul constructiilor, arhitecturii, educatiei si culturii, un domeniu strategic în orientarea companiei noastre este sectorul agribusiness.

ABplus Events continuă investitia în dezvoltarea sectorului agricol si a evenimentelor din acest domeniu în regiunea de Nord-Est. În acest an avem în pregătire patru manifestări de o importantă majoră pentru zona Moldovei, ca pol al agriculturii: Târgul pentru Fermieri AGRALIM (18-21 septembrie); Forumul Agricol al Regiunii de Nord-Est (18 septembrie); Gala premiilor de excelenţă în agricultură pentru regiunea Nord-Est (20 septembrie) si Festivalul Naturii (18 – 21 septembrie)

Ca noutate absolută, Târgul pentru Fermieri AGRALIM s-a aliniat marilor evenimente agricole desfăsurate în câmp, devenind al doilea eveniment din tară care pune în practică un asemenea concept si printre putinele evenimente de acest gen din Europa. În baza parteneriatului cu universitatea, Târgul pentru Fermieri AGRALIM si evenimentele conexe se vor desfăsura începând din acest an pe platforma expozitională Ezăreni, Iasi – Statiunea Didactică a Universitătii de Stiinte Agricole si Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi”, a declarat Manole Zaharia, Division Director Agribusiness Events.

INFO

www.abplus.ro

www.expoagralim.ro

www.forumulagricol.ro

www.festivalulnaturii.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Intalnirea anuala a Clubului Fermierilor Agralim, Regiunea Nord Est si Republica Moldova”

  1. Cristina says:

    Buna ziua!
    Propunem antreprenorilor, instalatii de producere a brinzeturilor, cascavalului, unt, ect..Functioneaza pe baza de motorina, gaz, electricitate. Capacitatea variaza de la 200, 500, 1000, 20.000 litri de lapte. Societatea italiana ofera deasemeni recetele pentru producerea produselor si deasemeni dispune de experti care va pot ajuta la inizierea lucrului. Utilajele au certificate europene.
    Detalii la numarul de contact : +373 060145150

Scrie un comentariu: