Intalnire cu filosoful Jean-Luc Marion

intalnire-filosof-jean-luc-marion-afisFilosoful Jean-Luc Marion, membru al Academiei franceze, se va afla in vizita in Romania (la Iasi si Bucuresti) intre 4 si 12 octombrie 2013.

  • Sambata, 5 octombrie 2013, ora 10.00
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Aula Magna „Mihai Eminescu”

Profesorul Marion va fi prezent la Iasi sambata, 5 octombrie, pentru a participa la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, eveniment urmat de o conferinta intitulata „La Conscience. De l’intentionnalité à l’appel”.

Jean-Luc Marion este „un filosof catolic”, profesor universitar, celebru datorita lucrarilor sale despre Descartes si fenomenologia donatiei. De-a lungul carierei sale, profesorul Marion a publicat nu mai putin de 27 de lucrari. Laureat al mai multor premii, printre care si Marele Premiu al Academiei franceze, in 1992, pentru intreaga sa opera, domnul Marion este de asemenea Cavaler al Legiunii de Onoare. A fost ales membru al Academiei franceze pe 6 noiembrie 2008, pe fotoliul cardinalului Jean-Marie Lustiger, pentru care a lucrat in calitate de consilier.

INFO

www.facebook.com/pages/Institut-francez-Iasi

www.institutfrancais-roumanie.com/index/language/ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

„Breaking News” va avea avanpremieră și premieră de Gală la Iași.

#ABUZ si MÂINE PLEC ACASĂ @Teatru FiX

The Motans presented by Johnnie Walker Black Label @Fratelli Iasi

Piese semnate Abba, Queen sau Deep Purple vor rasuna in Gradina Palas, in interpretarea Filarmonici din Iasi

Scrie un comentariu: