Intalnire informativa cu locuitorii din Dacia

Asociatia Mai Bine organizează sâmbătă, 26 octombrie 2013, în intervalul 10.00 – 13.00, prima întâlnire informativă cu locuitorii din cartierul Dacia în incinta scolii Generale nr. 3 “Alexandru Vlahută”. Întâlnirea se desfăsoară în cadrul proiectului Instrumente educative si participative pentru dezvoltare durabilă, implementat în perioada iunie 2013 – mai 2015, pentru a răspunde nevoii de avansare teoretică si practică a principiilor dezvoltării durabile din perspectiva traiului urban  la nivel individual si comunitar.

Proiectul promovează unelte educative si participative la îndemâna cetătenilor care să sprijine si să încurajeze implicarea comunitătii pentru dezvoltarea durabilă a spatiilor urbane. În acest scop, Asociatia Mai Bine organizează pe parcursul a patru luni, întâlniri consultative si informative în cartierele Dacia, Tătărasi, Păcurari, Nicolina si Frumoasa din Municipiul Iasi pentru a promova un comportament responsabil fată de mediu si societate si pentru a răspunde tendintelor actuale din comunitate – poluare, consum nesustenabil, lipsa actiunilor de cooperare, initiativă si implicare activă a cetătenilor.

Prima întâlnire consultativă a avut loc sâmbătă, 12 octombrie 2013, la Scoala Gimnazială “George Călinescu”, la care au luat parte locuitori ai cartierului Dacia. În cadrul acestei întâlniri, participantii si reprezentantii  Asociatiei Mai Bine au discutat despre punctele slabe si punctele tari ale cartierului, au identificat motivele pentru care nivelul de implicare a locuitorilor în viata comunitătii este scăzut si au creat imaginea unui cartier Dacia ideal, care să răspundă nevoilor proprii.

Având ca bază concluziile formulate în urma întâlnirii consultative, Asociatia Mai Bine va organiza si prima întâlnire de informare privind metode de participare a cetătenilor la dezvoltarea durabilă a cartierului Dacia. În cadrul acestei întâlniri vor fi prezentate exemple de bună practică de implicare în comunitatea locală, instrumente pe care locuitorii le pot utiliza pentru îmbunătătirea traiului în mediul urban, iar în ultima parte a întâlnirii va fi selectată o initiativă locală pe care participantii o vor implementa în cartierul Dacia, în perioada următoare, cu sprijinul Asociatiei Mai Bine.

Invităm astfel toti locuitorii din Dacia interesati de ameliorararea traiului urban în comunitatea lor la întâlnirea informativă care se va defăsura sâmbătă, 26 octombrie 2013, între orele 10.00 – 13.00, în incinta scolii Generale „Alexandru Vlahută”.

Persoanele interesate să participe la întâlnire sunt rugate să confirme până pe 25 octombrie

INFO

www.maibine.eu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: